Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Fujifilm je napovedal povišanje cen ofsetnih tiskarskih plošč.
Fujifilm Europe je sporočil, da bo zaradi stalnega in znatnega povečanja stroškov surovin in logistike od 1. novembra 2021 dalje zvišal cene aluminijastih ofsetnih tiskarskih plošč v povprečju za 0,70 evra na kvadratni meter.

Družba Fujifilm si močno prizadeva, da bi zvišanje cen materialov absorbirala z zmanjšanjem lastnih stroškov poslovanja in izboljšanjem produktivnosti. Vendar v primeru aluminija in njegovega vse večjega nabavnega stroška to ni več mogoče. Družba Fujifilm bo še naprej blažila druge naraščajoče stroške, kot so nihanja menjalnih tečajev, energija in papir.

Družba Fujifilm je dvig cen določila na podlagi tečaja na londonski borzi kovin in jih bo mesečno usklajevala. Vse podrobnosti bodo v regiji EMEA strankam sporočene preko dobavni kanalov družbe.

Za tiskarje, ki želijo dolgoročno gotovost glede cen plošč, je stabilnost cen plošč zagotovljena prek Fujifilmovega dobavnega programa Platesense. Ta vključuje tudi zbiranje povratnega odsluženega materiala, kar pripomore k celokupno učinkovitejšemu upravljanju proizvodnje plošč in s tem zmanjšanju stroškov.

Več informacij na global.fujifilm.com.