Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Začasne in enostavno odstranljive etikete s čitljivo črtno kodo so v intralogistiki več kot dobrodošle.
Izdelava odstranljivih in neprozornih etiket je bila doslej problematično izvedljiva, vsaj z uporabo termopapirja. Herma odslej ponuja enostavno odstranljivo lepilo 42Rpo z večplastno tehnologijo, ki ga je združljivo skoraj z vsemi etiketnimi materiali.

Novo lepilo Herma 42Rpo deluje na pritisk in ga je po navedbah proizvajalca možno kombinirati s skoraj vsemi etiketnimi materiali, vključno s termopapirjem. Lepilo 42Rpo je zasnovano z modrim pigmentom in ga je možno enostavno odstranjevati s površin aplikacij. Tovrstne etikete so velika pridobitev za označevanje zabojnikov v intralogistiki ali v depozitnih sistemih ter na pismih in paketih, na katerih so kode ali druge informacije potrebne le začasno.

Posebnost novega lepila Herma 42Rpp z večplastno tehnologijo je, da ne prodira skozi material, tudi termopapir ne, kar zagotavlja čitljivost črtnih kod na daljši rok. Je enostavno odstranljivo in ne pušča kakršnihkoli sledi. Uporabljamo ga lahko v kombinaciji z različnimi materiali: steklo, kovine, plastika; odporno je tudi na temperature do 65 °C.

herma ima v svoji ponudbi različna enostavno odstranljiva lepila: 42E za aplikacije na plastičnih površinah, 52C za aplikacijo etiket na embalaži olj in detergentov, 42N za učinkovito lepljenje robov, 52N serija lepil pa je primerna za lepljenje na kartone in druge hrapave površine. Za tanjše nanose lepila pa je namenjeno lepilo 42X, z njim lahko delno gumiramo tudi zavihke etiket. Nekatera od teh lepil so tudi varna za uporabo v živilskih aplikacijah.

Več informacij na www.herma.com.