Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Dvig cen zaradi velikega porasta cen surovin in transportnih stroškov.
Višji stroški surovin in pomanjkanje transportnih zmogljivosti že nekaj časa pritiskajo na podjetja po vsem svetu. Močno je prizadeta tudi industrija tiskarskih barv, saj so se transportni stroški in stroški pigmentov (vključno s titanovim dioksidom) in petrokemičnih surovin, kot so smole in topila, med letom še naprej močno povečevali. Hubergroup, mednarodno uveljavljeni proizvajalec tiskarskih barv in posebnih kemikalij, se zato odziva na povišanje cen po vsem svetu.

Družba poudarja, da si močno prizadeva, da bi z uporabo globalnega dobavnega omrežja, proučevanjem drugih metod pridobivanja virov in uporabo alternativnih surovin, čim bolj ublažili dvig cen za odjemalce. Dejstvo ostaja, da je dvig cen neizogiben.

Heiner Klokkers, izvršni direktor družbi Hubergroup, pojasnjuje: "Zadovoljstvo naših strank je naša glavna prednostna naloga. Da bi zagotovili, da jim bomo lahko tudi v prihodnje ponujali visokokakovostne tiskarske barve in surovine, je v sedanjih razmerah žal bistveno, da odražamo bistveno povečane stroške naročanja v cenah naših izdelkov. Naše osebje na terenu po vsem svetu bo stranke v kratkem osebno obvestilo o posebnih poslovnih namerah in je seveda na voljo kadar koli odgovoriti na kakršnakoli vprašanja."

Več informacij na www.hubergroup.com.