Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Paleta izdelkov Jowatherm Grow vključuje vroča lepila z visokim deležem obnovljivih surovin.
Proizvajalec lepil Jowat je nadgradil ponudbo lepil za lepljenje embalaže na biološki osnovi Jowatherm Grow. Novo embalažno lepilo Jowatherm Grow 853.22 naj bi po navedbah proizvajalca vsebovalo več kot 50 odstotkov obnovljivih surovin.

Obnovljive surovine, uporabljene v tem novem lepilu, izhajajo iz smol borovca. Te naj bi po zagotovilih proizvajalca omogočale recikliranje embalaže v skladu z veljavnimi nemškimi zakoni. Po navedbah proizvajalca ima lepilo širok razpon oprijema, tako da ga lahko zanesljivo uporabimo tudi v lepljenju embalaže iz materialov, ki so površinsko premazani. Zaradi nizko temperaturne odpornosti, je tovrstna embalaža primerna tudi za okolja globokega zamrzovanja.

Z lepilnimi rešitvami serije Jowatherm Grow želi Jowat podpreti podjetja, ki želijo znatno zmanjšati uporabo fosilnih surovin v svoji proizvodnji. Po navedbah proizvajalca se v njihovi proizvodnji v glavni tovarni v Detmoldu (Nemčija) uporabljajo le smole, pridobljene iz stranskih proizvodov v proizvodnji papirja. Smole borovca, ki se prav tako uporabljajo, pa prihajajo iz nadzorovanega in trajnostno vodenega gozda.

Kot dobavitelj celovitih storitev z več kot 1.200 zaposlenimi in letno količino proizvodnje več kot 90.000 ton lepila ima Jowat šest lastnih proizvodnih obratov in 23 podružnic po vsem svetu.

Več informacij na www.jowat.com.