Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Odstranjevanje/ločevanje tonerja iz papirja, ki se imenuje "deinking", je ključni proces v recikliranju papirja. Mednarodno združenje "The International Deinking Industry Association" (INGEDE) je nedavno izvedla teste za oceno ločevanja tonerja od papirja.


5 Konica Minolta sistemov za profesionalni digitalni tisk serij PRO in PRESS je dosegelo vrhunske rezultate. Tiskano gradivo iz bizhub PRO C6000, PRO C7000 in bizhub PRESS C6000, PRESS C7000/P in bizhub PRESS C8000 kaže odlične "deinking" lastnosti ter prispeva k bolj učinkovitemu recikliranju tako papirja, kot tonerja.

"Tako vrhunske rezultate je zelo težko doseči. Večina tehnologij se bori, da bi dosegli take rezultate." pravi Boštjan Kavčnik, direktor prodaje pri Konici Minolti Slovenija. V februarju 2010, je INGEDE že priporočil sisteme za profesionalni digitalni tisk Konica Minolta bizhub PRO C6501 serije. "Druga pozitivna oceno v roku enega leta le še potrjuje našo zavezanost k varstvu okolja."

Konica Minolta sisteme za profesionalni digitalni tisk bizhub PRO C6000, PRO C7000 in bizhub PRESS C6000, PRESS C7000/P in bizhub PRESS C8000 je INGEDE testiral za sposobnost podpore recikliranja papirja. V vseh parametrih testiranja so sistemi dosegli najboljše ocene. Uspeh v veliki meri temelji na Konica Minolta Simitri HD polimeriziranem tonerju, ki ga ti sistemi  uporabljajo . Karakteristike tonerje v veliki meri prispevajo k enostavnem odstranjevanju tonerja. Tako so lahko strokovnjaki, ki načrtujejo nakup ali že uporabljajo enega od teh sistemov, prepričani, da ne tiskajo na račun okolja.

Več o The International Deinking Industry Association si lahko preberete na: www.ingede.com.

Več informacij:

Konica Minolta Slovenija
Matjaž Babnik
Vodovodna cesta 101
1000 Ljubljana
T: +386 (1) 5680511
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
S: www.konicaminolta.si