Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Nova tehnologija tonerjev QA-I za izdelavo etiket, razvita s strani Xeikona za njihov digitalni tisk etiket, je dosegla izjemne ocene glede svetlobne obstojnosti.

Digitalno natisnjene etikete.

Toner, ki je bil predstavljen v maju na IPEX-u, je bil oblikovan tako, da postavijo svetlobno obstojnost tonerjev na povsem novo višjo raven, pravijo v družbi.
Svetlobna obstojnost je merilo, kako dobro je natisnjena slika odporna proti razbarvanju ali bledenju kot posledica izpostavljenosti sončni svetlobi v daljšem časovnem obdobju. Svetlobna obstojnost in odpornost proti bledenju je posebej pomembna za etikete s kodami v maloprodajnih trgovinah, uporabljenih na policah blizu oken.

Svetlobna obstojnost se meri z Blue Wool lestvico oziroma ocenami, ki segajo od 1 (zelo nizko) do 8 (najvišje). Ocena 8 pomeni, da bo barva začela bledeti v šestih do 15 mesecih, medtem ko ocena 1 pomeni, da bo prišlo do bledenja med tremi urami in tremi dnevi.

Pri Xeikonovih QA-I  standardnih procesnih barvah, doseže črni toner najvišjo oceno barvne obstojnosti 8, cian 7-8, medtem ko magenta in rumena 6-7. V Xeikonu trdijo, da je to najboljša kombinacija ocen svetlobne obstojnosti med vsemi digitalnimi tiskarskimi tehnologijami, ki so trenutno na voljo za proizvodnjo etiket.

QA Xeikon's-I toner je izdelan v obratu družbe v Heultje v Belgiji. Prav tako izpolnjuje veljavne zahteve ameriškega pravilnika »Food and Drug« (FDA) za posredni in neposredni stik barv z živili pri sobni temperaturi oziroma manj zahtevnih klimatskih razmerah.

Xeikon trgu ponuja nov digitalni tiskalnik etiket 3500, ki je bil prvič predstavljen v okviru IPEXa. Ta od samega pojava že omenjeni novi QA-I  toner. Prednost QA-I tonerja je tudi ta, da se lahko uporabi tudi v obstoječih predhodnih in sistemih za tisk etiket ločljivosti izpisa 1200 dpi, modela 3000 in 3300.


Več informacij na www.xeikon.com.