Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Mimaki naj bi z uvedbo svojih najnovejših inovacij zagotovil uspeh svojim novim visokokakovostnim industrijskim tiskalnikom.
Družba Mimaki je nedavno predstavila štiri nove visoko zmogljive LED UV brizgalne tiskalnike, 190 odstotno hitrejšega  in novo serijo tiskalnikov UJF-MkII e, ki sestoji iz treh modelov manjšega formata.

Omenjeni novi tiskalniki ponujajo vrsto izboljšanih zmogljivosti, ki predvsem zagotavljajo višjo kakovost in produktivnost tiska, omogočajo pa tudi izvedbo širšega obsega tiskanih aplikacij.

UJF-7151 plusII predstavlja kombinacijo robustnosti in visoke produktivnosti
UJF-7151 plusII je nov tiskalniški sistem, ki je zasnovan za brezhibno in zanesljivo učinkovito proizvodnjo. Opremljen je z osmimi tiskalnimi glavami, ki omogočajo podvojeno uporabo nabora procesnih barv CMYK. Prav to zagotavlja tudi do 190 hitrejši izpis v primerjavi s preteklim modelom tiskalnika UJF-7151 plus. Z več novimi funkcijami pa omogoča tudi več kreativnosti in boljšo kakovost izpisov. Med njimi pomembna je denimo funkcija MFD2 (upodobitev pol tonov), ki zagotavlja večjo natančno izpisa pik, kar upodobitvam zagotavlja več ostrine in manj barvnih nepravilnosti.

Šestbarvna konfiguracija tiskalnika UJF-7151 plusII vključuje dodatno svetlo modro in svetlo magenta barvilo, kar zagotavlja izpisom večji barvni obseg. Ločljivost izpisov pri tem znaša 1800 dpi. Del te konfiguracije tiskalnika je tudi funkcija Color Gloss, ki izpisom zagotovi visok površinski sijaj brez uporabe premaznega sredstva.

Nosilnost tiskalnika je odslej višja, do 30 kg, kar omogoča potisk težjih medijev, kot so les, kovina in steklo. Na ta način lahko izvajamo tudi aplikacije industrijskega tiska.

Serija tiskalnikov UJF-MkII e - trije modeli tiskalnikov manjšega formata
Povsem nova serija tiskalnikov UJF-MkII e prinaša modele UJF-3042MkII e, UJF-6042MkII e in UJF-3042MkII Ex e v že tako obseženo Mimakijevo ponudbo. Po navedbah proizvajalca ponujajo vrhunsko kakovost izpisov in stabilnost tiska na širok obseg gibkih in togih medijev, vključno z usnjem, lesom, akrilom, kovino in steklom.

UJF-3042MkII e in UJF-3042MkII Ex e imata format izpisa 300 mm x 420 mm, medtem ko UJF-6042MkII e ponuja večji izpis formata 610 mm x 420 mm. Vsi tiskalniki serije UJF-MkII e uporabljajo nov način upodobitve poltonov (MFD2) in izboljšan senzor za zaznavo medijev, tudi prosojnih. Na ta način je tudi preprečen pojav stika brizgalnih glav z medijev, kar zagotavlja zanesljivo produktivnost. Za upravljanje tiskalniki vključujejo integriran uporabniški vmesnik s 3,45-palčnim zaslonom.

Vrhunske funkcije za višjo zmogljivost, ki so vključene v vse štiri nove tiskalnike UJF
Novi funkcije tiskalnikov UJF podpirajo ukaze MDL (komunikacijski protokol naprav Mimaki), ki omogočajo avtomatizirano upravljanje pravil. Na ta način lahko naprave UJF nadziramo iz zunanjih proizvodnih in drugih sistemov. Ta izboljšana avtomatizacija ne povečuje zgolj nadzor produktivnosti, ampak zmanjšuje tudi ročne posege operaterja v sistem za zagotavljanje višje učinkovitosti.

Novi modeli vključujejo tudi rešitev RasterLink7 kot standardno rastrsko procesno programsko opremo (RIP), ki omogoča tiskanje enega opravila naenkrat. S to najnovejšo različico programske platforme številčevanje in drugi označevanje s spremenljivimi podatki še nikoli ni bilo lažje, uporabnikom pa poleg truda prihrani tudi veliko časa.

Vsa nova UV-barvila za serijo tiskalnikov serije UJF imajo certifikat Greenguard Gold. Nova serija tiskalnikov vključuje tudi vse funkcije Mimaki Core Technologies, ki omogočajo stabilen izpis visoke kakovosti. Med njimi so funkcija NCU za nadzor delovanja šob in aktivacijo samodejnega čiščenja teh (dodatna opcija za UJF-3042MkII e), funkcija NRS za obnovitev šob, ki samodejno kompenzira okvarjene šobe, in funkcija MAPS4 (Mimaki Advanced Pass System4), ki zagotavlja zvezne in barvno enakomerne izpise brez sledi izpisovanja v pasovih (angl. banding).

Več informacij na www.mimaki.com.