Novice za javnost

Tudi Printplus ne bo na Drupi

20200915 printplus
Printplus se odpoveduje Drupi 2021, za predstavitev ponudbe bodo uporabili alternativne možnosti.
Podjetje Printplus se je odločilo, da ne bo sodelovalo na Drupi 2021, ker razvoja pandemije korone ni mogoče predvideti. Švicarski proizvajalec programske opreme je zato sprejel tudi odločitev, da kot alternativo 25. in 26. marca 2021 organizira srečanje "Printplus Summit", ki bo vsem interesentom ponudilo številna predavanja, predstavitve in možnost osebnega dialoga s strokovnjaki. Če se razmere do marca 2021 ne bodo umirile, bo omenjeno srečanje izvedeno virtualno, predavanja pa bodo potekala z video prenosom v živo.

Preberi več

Frankfurtski knjižni sejem letos drugače


Frankfurtski knjižni sejem brez razstave v notranjih prostorih.
Frankfurtski knjižni sejem bo letos potekal od 14. do 18. oktobra z dogodki v mestu, predvsem pa bo na voljo kopica virtualnih. Načrtovane oziroma običajne razstave v dvorani ne bo. Gostil bo več kot 80 dogodkov, ki bodo del koncepta Bookfest City v samem mestu Frankfurt (Nemčija), virtualni dogodki pa bodo del digitalne platforme Bookfest digital.

Preberi več

Zlati certifikat za premaze Foodsafe Actega


Stroga merila certifikata Material Health Certificate zagotavljajo varnejše tiskanje za živilsko pakiranje.
Actega je nedavno za več kot 25 premazanih sredstev serije FoodSafe prejela potrdilo o skladnosti z merili  certifikata Cradle to Cradle Certified™ za kategorija zdravju varnih materialov. Inštitut za inovacije izdelkov Cradle to Cradle Products jim je podelil zlato zdravstveno potrdilo.

Preberi več

Sharp s ponudbo kompaktnih A3-tiskalnikov


Nov Sharpov A3-tiskalnik BP-30C25 ponuja več varnostnih funkcij.
Podjetje Sharp je v svojo ponudbo barvnih večnamenskih tiskalnikov A3 dodal model BP-30C25. Ta ponuja več novih funkcij za višjo stopnjo produktivnosti in za upravljanje uporablja enoten uporabniški vmesnik Sharpovih tiskalnikov formata A3.

Preberi več

Siegwerk pristopil k projektu Project Stop


V morju vsako leto konča 12 milijonov ton plastičnih odpadkov. Smeti na plaži na plaži Muncar v Indoneziji.
Proizvajalec tiskarskih barv Siegwerk je nedavno postal strateški partner projekta "Project Stop", pobude, ki sta jo ustanovila podjetji Borealis in SYSTEMIQ, ki se ukvarjata z vzpostavljanjem krožnih gospodarstev z manj plastičnimi odpadki. S tem pristopom v Siegwerku želijo prispevati k manjšemu onesnaževanju oceanov s plastiko, zato bodo še posebej na področju Indonezije v svoje poslovne modele uvajali krožno gospodarjenje.

Preberi več