Novice za javnost

IPACK-IMA pričakuje obiskovalce v 2022


IPACK-IMA bo odslej obravnaval tudi neživilske tehnološke teme različnih proizvodnih sektorjev.
IPACK-IMA, specializiran sejem za obdelavo in pakiranje, bo po navedbah organizatorja obravnaval tudi neživilske tehnološke teme, predvsem različne vertikalno in horizontalno prepletajoče tehnologije različnih proizvodnih sektorjev. V letu 2018 je IPACK-IMA zabeležil več kot 74.000 obiskovalcev in 1.500 razstavljavcev. Zaradi pandemije je bil nedavno odpovedan in je načrtovan v terminu od 3. do 6. maja 2022.

Preberi več

Ricoh napovedal nov sistem formata B2


Ricoh je zasnoval nov digitalni tiskarski stroj Ricoh Pro Z75.
Podjetje Ricoh je popolnoma na novo zasnoval sistem Ricoh Pro Z75. Namenjen je aplikacijam tiska formata B2, omogoča tisk na nepremazane in premazane običajne ofsetne papirje. Po navedbah proizvajalca ga odlikuje neposredno vodeno in nadzorovano skladje obojestranskega tiska, učinkovito vodenje materiala skozi proces tiska, enostavnejše in učinkovitejše delo pa zagotavlja tudi na novo lastno zasnovan Ricohov uporabniški vmesnik.

Preberi več

Vareo Pro še ena novost Müller Martinija


Müller Martini je med številnimi novostmi za lepljeno vezavo ponudil še sistem Vareo Pro.
Sistem za vezavo Vareo Pro je zasnovano s tremi sponami, ki omogočajo vezavo tiskovin s 1350 cikli na uro. Zasnovan je po predhodnem modelu Vareo, a so mu dodane številne nove funkcije. Novi Vareo Pro denimo uporablja tudi nov upravljalni vmesnik z na dotik občutljivim zaslonom, na katerem operater vidi vse ključne parametre vezave. Intuitivno zasnovan uporabniški vmesnik po navedbah proizvajalca omogoča krajše čase zamenjave opravil in same vezave.

Preberi več

Ricoh: Kalkulator porabe barvil


Novo orodje omogoča enostavno kalkulacijo porabe barvila na kapljičnih sistemih neskončnega tiska.
Z orodjem Ink Estimator Tool za oceno porabe barvil podjetje Ricoh predstavlja novo programsko opremo za trženje opravil tiska na sistemih kapljičnega neskončnega tiska, kot sta Ricoh Pro VC70000 in Ricoh Pro VC60000. Z bistveno bolj natančno oceno porabe barvila so bolj korektne tudi kalkulacije izdelave tiskovin.

Preberi več

Konica Minolta: Nova serija AccurioPress C4080


Konica Minolta s serijo sistemov AccurioPress C4080 predstavila ne slednike modelov serije AccurioPress C3080.
Kot naslednico sistemov serije AccurioPress C3080 je Konica Minolta trgu predstavila novo serijo modelov AccurioPress C4080. Novi sistemi digitalnega tiska predvsem ponujajo več dodelavnih možnosti, avtomatizirane upravljanje za zagotavljanje kakovosti v realnem času in poenostavljeno upravljanje.

Preberi več