Novice za javnost

Nov predstavitveni center swissQprinta v Barceloni


Španski predstavitveni center podjetja SwissQprint.
Švicarski proizvajalec naprednih digitalnih velikoformatnih tiskalniških sistemov swissQprint je v Barceloni (Španija) odprl nov predstavitveni center. V njem je za predstaviteve in testiranja javnosti na voljo velikoformatni sistem tiska Nyala 3.

Preberi več

Xeikon: Novi sistem za tisk valovitega kartona


Xeikon in skupina Flint pod imenom Idera ponujata novo platformo za tisk premazanega in nepremaznega valovitega kartona.
Idera je nov sistem v ponudbi Xeikona in skupine Flint, ki v enem prehodu omogoča direktni digitalni tisk valovitega kartona z vodno osnovanimi barvili, ki so skladna in varna za izdelavo živilskih grafičnih aplikacij.

Preberi več

Kodak predstavil Prosper Ultra 520


Kodak Prosper Ultra 520 je popolnoma lastni izdelek Kodakovega razvoja zasnovan na upodobitveni tehnologiji neskončnega kapljičnega tiska Ultrastream.
Novi kapljični sistem neskončnega tiska Kodak Prosper Ultra 520 naj bi po navedbah proizvajalca zapolnil problematično vrzel racionalnega tiska opravil manjših naklad vse do optimalnih naklad namenjenih izvedbi z ofsetnim tiskom. Zasnovan je na upodobitveni tehnologiji Ultrastream-Technologie (neskončni kapljični tisk), ki omogoča tisk hitrosti vse do 150 m/min pri ločljivosti 600 x 1800 dpi, kar je ekvivalentno rastru z 80 linijami/cm. Zaradi tega je kakovost izpisov primerljiva ofsetnim odtisom. Nov sistem je na voljo v dveh različicah.

Preberi več

Screen razvil novi Truepress


Screen je nadgradil serijo rešitev Truepress Jet 520 HD z novo črno-belo različico.
Podjetje Screen je v serijo rešitev Truepress Jet520HD vključilo model "mono", ki zagotavlja visoko zmogljiv kapljični neskončni tisk v črno-beli reprodukcijski tehniki. Trgu naj bi bil že na voljo od 2. kvartala 2020 dalje.

Preberi več

Grafičar uspešno predstavil AccurioLabel 230

20200629 accuriolabel 230 predstavitev
Sistem digitalnega tiska etiket AccurioLabel 230.
Uredništvo revije Grafičar je v sodelovanju s Konico Minolto Slovenijo danes ob 11. uri uspešno izvedlo tudi 2. spletni dogodek v živo, to je predstavitev sistema za digitalni tisk etiket AccurioLabel 230. Ta je najnovejši in najbolj stroškovno učinkovit digitalni sistem za tisk etiket v njihovi ponudbi in je enostaven za upravljanje, uporabnikom pa prinaša pomembne koristi v smislu produktivnosti, fleksibilnosti in stabilnosti. Vse to pa je zahteva naraščajočih potrebe trga po tisku etiket na zahtevo, personaliziran način in v manjših nakladah.

Preberi več