Splet

Slovenci po spletu najraje brskajo s Chromom

20150525 iprom graf 2Trend rabe spletnih brskalnikov.
Letos je spletni brskalnik Chrome po priljubljenosti med slovenskimi uporabniki spleta, ki za brskanje uporabljajo namizne in prenosne računalnike, prvič doslej prehitel svojega večnega tekmeca Firefox. Danes Googlovemu brskalniku zaupa že več kot 35 odstotkov uporabnikov, kažejo iPROM-ovi najnovejši podatki o rabi spletnih brskalnikov in operacijskih sistemov med slovenskimi uporabniki spleta. Podatki se nanašajo na letošnji april, raziskava pa je bila izvedena s pomočjo programske opreme iPROM AD Server na vzorcu 1,45 milijona slovenskih uporabnikov interneta.

Preberi več

Chili Publish in Xeikon skupaj na letošnjem Ipexu

Podjetji Chili Publish in Xeikon sta se na letošnjem Ipexu v Londonu predstavila kot poslovna partnerja s področja trženja rešitev za izdelavo embalaže.


Primerek embalaže Clics.

Preberi več

Agfa ponuja novo različico rešitve Storefront

Agfa na trg postavila novo različico spletne platforme Storefront 1.3. Predstavlja sistem v oblaku, ki ga lahko koristijo tiskarne in na način gostovanja v oblaku poslujejo kot ponudnik spletnega tiska.


Grafični vmesnik spletnega tiska Agfa Apogee Storefront.

Preberi več

SafeMetric™ za varno/zakonsko uporabo spletne analitike

iPROM je predstavil rešitev SafeMetric™, ki podjetjem in organizacijam omogoča spremljanje spletne analitike z zunanjimi ponudniki analitičnih rešitev v skladu z novimi zahtevami Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), brez kritičnih vplivov na relevantnost pridobljenih podatkov. Z njo Slovenija sledi evropski direktivi o varstvu zasebnosti (ePrivacy Directive) uporabnikov interneta.


Shema delovanja koncepta SafeMetric.

Preberi več

DesignerON - pametna izbira uspešnih tiskarjev

V tokratni 3. številki revije Grafičar predstavljamo spletni tisk DesignerON. Ne spreglejte pametne izbire uspešnih tiskarjev!


Preberi več

Firefox ostaja najbolj priljubljen brskalnik v Sloveniji

Firefox ostaja na prvem mestu, njegova priljubljenost se je v primerjavi s prejšnjo analizo povečala za odstotno točko. Sledita mu Internet Explorer in Googlov Chrome.

 


Preberi več