Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20170202 Lov 3D II
Druga različica 3D-tiskalnika iz serije Lov3D je narejena iz najkakovostnejših materialov, ki so trenutno dostopni na trgu.
Leta nadgradenj in testiranj so obrodila zanesljive in učinkovite rezultate 3D-tiska s sistemom Lov3D II. Omogoča upodobitev 3D-linij debeline sloja manj kot 1/4 debeline premera lasu. Skrivnost je v ohišju stroja narejenega iz lasersko razrezane pločevine, ki daje stroju robustnost in težo, ki je potrebna za mirno delovanje.

Zmogljivost
Konfiguracija delta 3D-tiskalnika je zasnovana za hiter in natančen 3D-izpis. Delta roboti se uporabljajo v proizvodni industriji, saj premorejo izjemne hitrosti in sodijo med najhitrejše robote na svetu.

Nadzorovano delovno okolje
Delovno območje tiskalnika je zaprto, kar tiskalniku omogoča lažji 3D-izips na različne materiale, kot je na primer ABS, operaterjem pa zagotavlja varno delo. Zaprto delovno območje hkrati ohranja konstantnejšo temperaturo tiskanega modela med samim procesom 3D-tiska. To pomeni manj deformaciji krčenja in raztezanja modela.

Koncept 3D-tiskalnika Lov3D II.

Zasnova
Sestavni deli so skrbno načrtovani. Vodila so izdelana s strani vodilnega proizvajalca linearnih vodil Igus (Nemčija), ohišje je narejeno z natančnostjo laserja, sama 3D-tiskalna glava pa omogoča izpis pri delovni temperature večji od 400 °C.

Elektronika
3D-tiskalnik ima vgrajeno najzmogljivejšo kontrolno ploščo, ki je trenutno dostopna na trgu. Povprečni 3D-tiskalniki premorejo procesno moč 8-16 Mhz, kar je skoraj 10-krat manj, kot premore slovenski Lov3D II s 120 Mhz. To pomeni hitrejše in zvezne gibanje vitalnih delov tiskalnika v procesu 3D-tiska.

Več informacij na www.pel3o.si.