Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20160921 ruhrsource logo
V oktobru letos se pričakuje izid nove pametne programske rešitve za področje 3D-tiska. Start-up podjetje Ruhrsource razvija CAD-programsko opremo za enostavno 3D-načrtovanje in 3D-tisk.
Po besedah proizvajalca/razvijalca naj bi programsko orodje omogočalo zasnovo virtualnih 3D-modelov brez napak za enostavno in zanesljivo 3D- tiskanje. Še več, izdelava 3D-modelov bo tudi časovno učinkovitejša v zgolj nekaj minutah. Uporabljali ga bodo lahko tudi popolni nepoznavalci tega področja.

Trije lastniki: Christian Fleischmann, Dominic Halm in Christopher Maiwald; mladega podjetja Ruhrsource s sedežem v Bochumu (Nemčija) želijo izdelati zanesljivo in enostavno programsko opremo za 3D-tisk, ki bo primerljiva enostavnosti uporabe uveljavljenega besedilnega 3D-programskega orodja Microsoft Word. 3D-tisk pa naj bi bil prav tako enostaven kot smo vajeni tiska na papir.

Ideja po razvoju tovrstnega optimizacijskega 3D-programskega orodja izhaja iz problematike usklajevanja in optimizacije 3D-modelov za zanesljivo 3D-tiskanje. S svojimi izkušnjami so zasnovali orodje, ki obdela virtualne 3D-modele zgolj v nekaj minutah. Letna licenca najema bo okoli 3000 Evrov, ciljna skupina pa so predvsem arhitekti in oblikovalci 3D-modelov za tisk.

Več informacij na www.ruhrsource.com.