Ostalo

Frankfurtski knjižni sejem letos drugače


Frankfurtski knjižni sejem brez razstave v notranjih prostorih.
Frankfurtski knjižni sejem bo letos potekal od 14. do 18. oktobra z dogodki v mestu, predvsem pa bo na voljo kopica virtualnih. Načrtovane oziroma običajne razstave v dvorani ne bo. Gostil bo več kot 80 dogodkov, ki bodo del koncepta Bookfest City v samem mestu Frankfurt (Nemčija), virtualni dogodki pa bodo del digitalne platforme Bookfest digital.

Preberi več

Heidelberg: Nova industrijska platforma


Heidelberg ponuja novo platformo za avtomatizirano upravljanje dobaviteljev in strank tiskarn.
Približno leto po prevzemu programskih rešitev v oblaku znamke Crispy Mountain, Heidelberg predstavlja Zaikio, odprto in v oblaku zasnovano platformo za upravljanje vseh sodelujočih v tiskarski proizvodnji, imenuje se Zaikio.

Preberi več

DELO d. o. o. in ICQC 2020-2022

20180609 wanifra
Podjetje DELO d. o. o., kot sodelujoč v mednarodnem tekmovanju za laskavi naslov kluba najboljših (ICQC - International Color Quality Club), je ponovno osvojilo mednarodni certifikat kvalitete izvedbe tiska ICQC (2020-2022). S tem je tiskarsko središče mednarodno potrdilo kvalitetno in standardno izvedbo svojih tiskovin.

Preberi več

Aktualni 4. izid revije Grafičar v 2020

20160613 graficar logo 450 350
Izšla je 4. številka revije Grafičar za leto 2020. Želimo vam prijetno branje!

Predogledno obliko si lahko ogledate tukaj.

Preberi več

Reliefna reprodukcija umetniškega dela


Originalno umetniško delo in izbrana reprodukcija.
Slepi in slabovidni so prikrajšani za občutenje umetnosti in lepote, ki jo prinaša. Z izdelavo 3D-tiskanih reprodukcij umetniškega dela na Naravoslovnotehniški fakulteti smo jih želeli približati slepim in slabovidnim osebam. Tiskane reprodukcije se namreč lahko uporabijo začutno zaznavanje, medtem ko originalna umetniška dela večinoma ne. Namen in cilji izdelave so bili preučevanje dojemanja umetnosti slepih in slabovidnih, zajem umetniškega dela s primerjavo dveh različnih 3D-skenerjev, obdelava reliefnih reprodukcij s 3D-modeliranjem in 3D-tisk. Na koncu smo s 3D-tiskanimi reliefnimi reprodukcijami preučili, kako slepi in slabovidni dojemajo umetniška dela.

Preberi več

Heidelberg: Industrijska tiskana elektronika


Heidelberg je s proizvodnjo tiskane in organske elektronike začel v mestu Wiesloch-Walldorf (Nemčija).
Podjetje Heidelberg se s področjem tiskane in organske elektronike ukvarja že več kot 10 let. Predvsem vidijo potencial v razvoju industrijskih rešitev tiska elektronike. Za to področje je tudi predvidena velika stopnja poslovne rasti. V Heidelbergu bodo zato v prihodnosti del ponudbe tudi storitve tovrstnega tiska.

Preberi več