Ostalo

Esko predstavil novosti virtualno


Nov virtualni koncept predstavitve izdelkov Esko se imenuje »Innovation Hub«.
Podjetje Esko, proizvajalec in ponudnik integriranih programskih in strojnih rešitev za globalno tiskarsko in embalažno industrijo je javnosti ponudil nov način predstavitve svoje ponudbe. Javnosti je odslej na voljo tako imenovani virtualni inovacijski center Innovaiton Hub, ki predstavlja aktualno ponudbo in tudi prihajajoče inovacije znamke Esko.

Preberi več

Bobsta na Drupi 2021 ne bo!


Leta 2016 je bil Bobst en večjih razstavljavcev Drupe.
Bobst, proizvajalec sodobnih embalažnih tehnologij, se odpoveduje Drupi 2021. Družba se je v svoji poslovni strategiji odločila, da v predstavitvah javnosti da večji pomen svojim predstavitvenim centrom in sodobnim digitalnim komunikacijskim kanalom. To se jim zdi tudi bolj smotrno z okoljskega in tudi seveda ekonomskega vidika.

Preberi več

Isra Vision: Novi nadzorni sistem


Carton Star znamke Isra Vision prepozna napake odtisa tudi na valovitem kartonu.
Z neposrednim nadzornim sistemom Carton Star je proizvajalec Isra Vision javnosti ponudilo sistem za kontinuiran nadzor kakovosti in procesa tiska. Sistem se lahko uporablja v različnih stopnjah proizvodnje (pripravi, tisku in dodelavi), prepozna pa vsakršne nastale razlike med njimi, ki so vezane na kakovost, nehomogeno strukturo površin in podobno.

Preberi več

Aktualni 3. izid revije Grafičar v 2020

20160613 graficar logo 450 350
Izšla je 3. številka revije Grafičar za leto 2020. Želimo vam prijetno branje!

Predogledno obliko si lahko ogledate tukaj.

Preberi več

Smart, Smarter, Finishing - Brezstična proizvodnja


Največji avstrijski proizvajalec fotoknjig Happy Foto jih je začel izdelovati pred približno 15 leti.
SMART FACTORY - Finishing 4.0 je bila nova skovanka za dodelavo na sejmu Drupa 2016. Takrat je Müller Martini s tem pojmom opisal omrežne procese v grafični proizvodnji, ki takrat še niso toliko nakazovali digitalizacije. Do danes se je to že močno spremenilo, digitalizacija pa nas dodobra zaznamuje že na vseh področjih. Na razstavnem prostoru Drupe 2021 zato želi Müller Martini predstaviti primere podjetij in njihove dobre prakse uporabe pametnih tiskarn.

Preberi več

Naslednji Fachpack v 2021 namenjen trajnosti

20200525 fachpack2021
Fachpack bo vnovič v letu 2021, zaznamovala ga bo novo grafična podoba.
Nov termin sejma  Fachpack 2021 je določen, evropski sejem embalaže, tehnologije in z njo povezanih postopkov bo od 28. do 30. septembra 2021 v Nürnbergu (Nemčija). Priprave na sejem so že v polnem teku, registracija za razstavljavce je že odprta od začetka maja. Po prelomnem letu 2002 bo prihajajoči Fachpack zaznamovala tudi nova grafična podoba. 

Preberi več