Ostalo

IPACK-IMA pričakuje obiskovalce v 2022


IPACK-IMA bo odslej obravnaval tudi neživilske tehnološke teme različnih proizvodnih sektorjev.
IPACK-IMA, specializiran sejem za obdelavo in pakiranje, bo po navedbah organizatorja obravnaval tudi neživilske tehnološke teme, predvsem različne vertikalno in horizontalno prepletajoče tehnologije različnih proizvodnih sektorjev. V letu 2018 je IPACK-IMA zabeležil več kot 74.000 obiskovalcev in 1.500 razstavljavcev. Zaradi pandemije je bil nedavno odpovedan in je načrtovan v terminu od 3. do 6. maja 2022.

Preberi več

Luchs IV omogoča tudi nadzor skladja laka


Luchs IV omogoča nadzor kakovosti lakiranja.
Merilni inštrument Luchs različice IV je nadgrajen s funkcijo nadzora skladja laka in natisnjenega motiva. Nova različica merilnega inštrumenta je nastala v procesu raziskovalnega projekta na Saškem inštitutu za tiskarsko industrijo v Leipzigu (Nemčija), katerega cilj je bil na osnovi klasičnega postopka vrednotenja skladja barv v tisku najti soroden postopek za zaznavo mesta lakiranja.

Preberi več

Preureditev Frankfurtskega knjižnega sejma


Frankfurtski knjižni sejem z novim programom do dolgoročnega obstoja.
Dejansko izvedbo frankfurtskega knjižnega sejma so morali letos zaradi koronavirusa odpovedati in potekal je le virtualno. Ta izvedba sedaj vpliva na koncept sejma, organizator je začel postopek posodobitve programa. Cilj posodobitve je dolgoročno zagotoviti nadaljnji obstoj sejma v Frankfurtu.

Preberi več

Aktualni 6. izid revije Grafičar v 2020

20160613 graficar logo 450 350
Izšla je 6. številka revije Grafičar za leto 2020. Želimo vam prijetno branje!

Predogledno obliko si lahko ogledate tukaj.

Preberi več

Deset potencialnih tehnologij ...


Številne nove računalniške tehnologije postajajo del našega vsakdana.
Računalništvo oziroma informacijska infrastruktura je neizpodbitno eden od temeljev sodobne industrije, njenega vodenja proizvodnje in s tem povezanega podatkovnega prometa že nekaj let. Zadnjih nekaj let pa je aktualna tema inteligentno mreženje tovrstnih sistemov. Na primer umetna inteligenca (AI) v obliki avtomatiziranih rešitev in razširjene inteligence se uporablja skupaj s konceptom IoT oziroma interneta stvari, računalništvom na robu in digitalnimi dvojčki za zagotavljanje visoko integriranih pametnih delovnih okolij. Ta kombinacija je posledica več trendov, ki se združujejo ter s tem ustvarjajo nove poslovne priložnosti in možnosti.

Preberi več

Digitalna transformacija embalažne industrije


Izmenjavo podatkov v celotni dobavni verigi embalaže je ključ do večje dobavne učinkovitosti.
Digitalizacija kot uporaba digitalnih tehnologij v spremenjenih poslovnih modelih za zagotavljanje novih poslovnih priložnosti z dodano vrednostjo vpliva na različna področja industrije z različnim obsegom in hitrostjo. Prodajni, medijski in bančni sektor denimo so področja, ki so se morala z digitalizacijo intenzivno in obsežno soočiti v razmeroma kratkem času. Digitalizacija pa ni le uvajanje digitalnih tehnologij v obstoječo poslovno zasnovo, gre za optimizacijo in spremembe osnovne poslovne logike za zagotavljanje novih poslovnih možnosti z uporabo aktualnih sodobnih tehnologij.

Preberi več