Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Skupina Durst je nedavno pridobila okoljevarstveni certifikat ISO 14001:2004. Certifikat so pridobili za okoljevarstveni upravljalni sistem poslovnega partnerja Quality Austria, ki je vodilni partner pri organizaciji integriranih upravljanih sistemov.


Durst je tesno povezan s tirolsko tradicijo in okolico, ki vključuje dve glavni industrijski mesti. Podjetje ima 16 načel, ki podpirajo zahteve projektov ICC Charter , Agenda 21 in Alpine Convention.

Durst z omenjenim upravljanim sistemom podjetja zagotavlja učinkovito okolju prijazno poslovanje s konstantnim razvojem in optimizacijo le tega. Optimizacija vključuje bolj učinkovito rabo energije poslovnih stavb in prostorov v njej in okolici, pa vse do bolj učinkovite, optimizirane in okolju bolj prijazne proizvodnje njihovih rešitev. Celostno gledano skušajo zagotoviti čim bolj učinkovito okolju prijazno rabo naravnih energijskih in materialnih virov.

Durst si je še posebej zadal, da v svojih rešitvah ne bo uporabljal lahko hlapnih VOC kemičnih sestavin in barvil, s čimer so znatno zmanjšali izpuste plinov v ozračje in količino škodljivih odpadnih snovi. Zmanjševanje količine odpadnih snovi ima večjo prioriteto pred reciklažo samo, zato posebej v ta namen svoj kader ustrezno izobrazijo za tem bolj okoljevarstveno ozaveščeno delo.

Durst je konstantno v navezi s svojimi strankami oziroma uporabniki njihovih rešitev, dobavitelji, odjemalci in ostalimi tudi na okoljevarstveni ravni in posluje v skladu z zahtevami standarda ISO DIN 2004.

Več informacij na www.durst-online.com.