Dobrodelna dražba National Geographica

Na včerajšnji šesti dobrodelni dražbi fotografij z natečajev National Geographica je bilo zbranih 8.740 EUR za opremo multisenzorne stimulacijske sobe na otroškem oddelku rehabilitacijskega centra Soča. Najdražja je stala 1.700 EUR.Najdražja slika Na Ulici.

V okviru razstave najboljših fotografij z natečajev revij National Geographic Junior in National Geographic Slovenija (do 28. oktobra na ogled v stolpnici TR3 v Ljubljani), je v četrtek zvečer v razstavnem prostoru potekala tradicionalna dobrodelna dražba 35 razstavljenih del. V sodelovanju z uredništvoma revij je dražbo že šesto leto zapored pripravila Galerija Fotografija.

Najdražjo fotografijo z naslovom Na ulici je voditelj dražbe, gospod Mitja Meršol, prodal za 1.700 EUR, kar je nov rekord v šestletni zgodovini dražb. Fotografijo je posnel Matej Košir, zmagovalec »odraslega« dela natečaja v kategoriji Kraji.

Med fotografijami otrok je najvišjo vrednost dosegla fotografija enajstletnega Tomaža Maroha z naslovom Muca za repom, čeprav se na samem natečaju v kategorije Živali zasedla šele 4. mesto. Prodana je bila za 480 EUR.

Založba Rokus Klett, izdajateljica obeh revij, je po zgledu preteklih let zbrani vsoti dodala 1.700 EUR - vrednost najvišje licitirane fotografije.


Vse fotografije, ki so bile prodane na dražbi, so na ogled na spletnih straneh:

Več informacij na:

Wojtek Grudzinski
vodja marketinga
Založba Rokus Klett


Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
GSM: 041 728 490