Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon je za svoje izdelke prejel tri nagrade, ki jih podeljuje organizacija European Imaging and Sounds Association (EISA). Evropski fotoaparat leta 2010-2011 je postal Canon EOS 550D, nagrado za napredni zrcalno-refleksni fotoaparat leta 2010-2011 je dobil Canon EOS 7D, naslov evropske družinske kamere leta 2010-2011 pa je osvojila Canon LEGRIA HF M31.


Nagrade EISA podeljuje strokovna komisija, sestavljena iz urednikov več kot 50 vodilnih revij iz 20 držav. Nagrade so namenjene izdelkom, ki združujejo najnaprednejše tehnologije, lastnosti in oblikovalske dosežke z visoko vrednostjo. Komisija je za leto 2010-2011 izbrala naštete Canonove izdelke kot najboljše v svojih razredih.

»Predani smo razvoju novih in inovativnih izdelkov, ki ljudem omogočajo upodabljanje zgodb in ogled posebnih trenutkov s prijatelji in družino,« je pojasnil Steve Marshall, vodja produktnega trženja skupine Canon Consumer Imaging v Canonu Europe. »Nagrade EISA so izjemno priznanje in dokazujejo Canonovo željo, da svojo strast do slike deli z ljubitelji in profesionalnimi uporabniki.«

Evropski fotoaparat leta 2010-2011: Canon EOS 550D

Canon EOS 550D znova prestavlja meje Canonove serije zrcalno-refleksnih fotoaparatov za ljubiteljske fotografe, saj v posebej zanje prilagojenem lahkem in kompaktnem ohišju prinaša tehnologije in funkcionalnosti, ki so pogostejše pri polprofesionalnih fotoaparatih. S tipalom CMOS APS-C z ločljivostjo 18 milijonov točk, Canonovim naprednim slikovnim procesorjem DIGIC 4 ter z možnostjo snemanja filmov v visoki ločljivosti Full HD fotografskim zanesenjakom odpira nove možnosti odkrivanja lastne ustvarjalnosti.


Člani komisije EISA so za Canon EOS 550D povedali: »Canon EOS 550D je odličen fotoaparat vstopnega razreda, saj ponuja bogat nabor funkcionalnosti v dobro zasnovanem in do uporabnika prijaznem ohišju. Snemanje v ločljivosti Full HD je na voljo s popolnim ročnim nadzorom osvetlitve in ostrine, prav tako pa so tu tudi fotografski načini za fotografe vseh ravni znanja. Fotoaparat ima enako ločljivost 18 milijonov točk kot model visokega razreda EOS 7D, zagotavlja zelo podobno kakovost posnetkov, vendar je veliko dostopnejši. Gre za tehnično zelo dobro opremljen fotoaparat, z bogatimi funkcijami, ki bodo vsem vrstam fotografov pomagale še bolj uživati v svojem hobiju.«­

Evropski napredni zrcalno-refleksni fotoaparat leta 2010-2011: Canon EOS 7D

V razvojnem postopku se je Canon vrnil k risalni tabli, prisluhnil je fotografom z vsega sveta in ustvaril EOS 7D, ki ustreza njihovim specifičnim potrebam. Ponaša se s tipalom CMOS APS-C z 18 milijoni točk, z dvema procesorjema DIGIC 4 za hitro in kakovostno odzivnost v vseh svetlobnih pogojih, z občutljivostjo ISO do 12.800 in neprekinjenim slikanjem s hitrostjo 8 posnetkov na sekundo - brez potrebe po dodatni opremi.


Člani komisije EISA so za Canon EOS 7D dejali: »Zaradi novega sistema ostrenja z 19 navzkrižnimi točkami, izjemno visoke občutljivosti ISO in zaporednega načina slikanja z 8 posnetki na sekundo je Canon EOS 7D naravna izbira za fotografiranje športa in akcije. Fotoaparat uporablja zmogljiv procesor DIGIC 4 in tipalo CMOS APS-C z 18 milijoni točk, ki skupaj zagotavljata visoko kakovost posnetkov in videa v visoki ločljivosti Full HD 1080p. Kljub zmerni ceni ima EOS 7D ohišje iz magnezijeve zlitine, je zatesnjen pred vplivi okolja in ponuja svetlo iskalo z 1-kratno povečavo in 100-odstotno pokritostjo.«

Evropska družinska kamera leta 2010-2011: Canon LEGRIA HF M31
LEGRIA HF M31 je del serije LEGRIA HF M, ki združuje vrhunsko Canonovo tehnologijo z naprednimi lastnostmi in intuitivnim zaslonom LCD, občutljivim na dotik za lažje upravljanje. Zaradi enostavne uporabe in udobnega oprijema je primerna za uporabnike, ki iščejo odličnost videa Full HD v kompaktnem ohišju. Serija LEGRIA HF M ima tipalo CMOS Full HD ločljivosti 3,3 milijona točk, 18-kratno povečavo, Canonov objektiv HD Video in procesor DIGIC DV III. LEGRIA HF M31 ima dvojni pomnilnik Flash, saj kombinira 32 GB notranjega pomnilnika in režo za pomnilniške kartice SDHC.


V oceni modela Canon LEGRIA HF M31 je komisija EISA zapisala: »Idealna družinska videokamera mora biti enostavna za uporabo za vsakogar, tako za odrasle kot tudi otroke. Canon LEGRIA HF M31 to opravi z odliko zaradi izjemnega na dotik občutljivega zaslona in majhnega števila gumbov. Vendar naj vas to ne zavede: kljub kompaktni obliki gre za izvrstno opremljeno kamero visoke ločljivosti s hitrim sistemom ostrenja in celo priključkom za mikrofon. Optični stabilizator slike dopolnjuje njene visoke zmogljivosti, h katerim svoje dodaja tudi možnost snemanja na notranji pomnilnik 32 GB ali na zunanje kartice SD.«

###


O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 120 državah in z več kot 11.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 z namenom izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canon je prepričan, da je upoštevanje interesov družbe in okolja neločljiv del dobrih poslovnih praks. To izraža tudi skozi korporativno filozofijo Kyosei - živeti in delati za skupno dobro.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.
Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je
zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.


Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Melita Gramc
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.:         + 386 (1) 530 87 32
Faks:      +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.canon.si