Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20201203 drupa2021 cancel
Pandemija koronavirusa odnesla tudi vodilni grafični dogodek.
Po tesnem posvetu z razstavljavci in partnerji je vodilni svetovni grafični sejem Drupa zaradi pandemije koronvairusa odpovedan. Nov aktualni termin izvedbe je od 28. maja do 7. junija 2024. Bo pa vsem interenstom kljub temu v obdobju od 20. do 23. aprila 2021 na voljo v virtualni obliki platforme "virtual.drupa". V letu 2021  je preklican tudi sejem i Interpack.

"Pandemija je povzročila med razstavljavci in obiskovalci veliko negotovosti glede obiska in udeležbe na  Drupi 2021. Omejitve potovanj in  proračunski pritiski so zelo poslabšali razmere v tiskarski industriji," pojasnjuje Erhard Wienkamp, ​​glavni izvršni direktor sejma v Düsseldorfu. "Odpoved dogodka smo sprejeli skupaj z našimi partnerji, ki enoglasno podpirajo ta korak. Pred tem smo podrobno pretehtali vse možnosti upoštevajoč vse trenutne pogoje in potrebe panoge."

Sabine Geldermann, direktorica projekta Print Technologies, dodaja: "Naš glavni cilj ostaja podpora grafične industrije na vseh nivojih, da ostanejo vsi akterji v stiku med seboj na nacionalni in mednarodni ravni, da še naprej krepijo mrežo poslovnih stikov in stikov s potencialnimi partnerji in strankami. V ta namen bo od 20. do 23. aprila potekal virtualni dogodek, ki bo razstavljavcem in obiskovalcem oziroma interesentom zagotovil dodaten prodajni kanal in varno poslovanje."

Claus Bolza-Schünemann, izvršni direktor podjetja König und Bauer in predsednik Drupe, pozdravlja tak pristop: "Virtualni dogodek je v teh časih ravno pravi format. Številni razstavljavci so se Drupi odpovedali že pred časom zaradi omejitev potovanj, upada prodaje in s tem oteženega poslovanja. Tudi za obiskovalce so potovanja preprosto preveč tvegana. Novi digitalni forum, katerega zanesljiv steber je navidezna platforma, ponuja priložnost, da dragoceno razvojno ozaveščanje en z drugim v panogi ohranimo do leta 2024."

Platforma za virtual.drupa, ki je bila predstavljena oktobra, je že omogočila vpogled, kako se bodo podjetja s svojimi novostmi lahko predstavila virtualno. Ta omogoča tudi povezovanje in vzdrževanje obstoječih stikov ter navezovanje novih. Celokupno gledano naj bi ta zagotovila zagon in  prenos novega grafičnega znanja prek spleta.

Prav tako je preklican Interpack
Po posvetu s svojimi partnerji iz združenj, industrije in svetovalnega odbora sejma se je sejem v Düsseldorfu odločil preklicati tudi Interpack in dogodek Components 2021. Vse to predvsem zaradi omejitev pandemije koronavirusa. Organizator se zanaša na redno organizacijo sejma v letu 2023.

Več informacij na www.drupa.com in www.interpack.de.