Follmann investrial v tehnološko znanstveni center


Nov tehnološko znanstveni center bo namenjen predstavitvam in izobraževanju.
Skupina Follmann Chemie je investirala v izgradnjo novega  tehnološko znbanestvenega centra v mestu Minden (Nemčija). Temeljni kamen je bil položen 9. oktobra letos, na skupno 12.000 kvadratnih metrih bo do konca leta 2021 zgrajen večnamenski center za izobraževanje in prireditve, v katerem bodo potekali tečaji usposabljanja strank, informativni dogodki za skupine obiskovalcev in dogodki za zaposlene. Dvonadstropna stavba bo vsebovala razstavni prostor in sejne sobe, imela bo tud veliko predavalnico z gostinskim delom, ki bo lahko sprejel več kot 140 ljudi.

Prostor za uvajanje
Sosednja enonadstropna stavba bo povezana z omenjeno dvonadstropno, namenjena pa bo teoretičnimu in praktičnemu usposabljanju strank za uporabo rešitev Follmann in Triflex. V prihodnosti bodo v teh prostorih izvajali tudi preskuse izdelkov: teste lepil in tiskarskih barv za les, papir in folijo ter označevanje gradbenih kemikalij.

Posebnost nove zgradbe bo "zelena" streha s strešnim vrtom in nogometnim igriščem, na katerem se bodo lahko zaposleni sproščali med samim delom. Po navedbah vodstva Follmanna je pri gradnji namreč ključnega pomena tudi trajnost. Zato bo opremljena tudi s fotovoltaičnim sistemom, ki bo proizvajal potrebno elektriko.

Več informacij na www.follmann-chemie.de.