Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Heidelberg je s proizvodnjo tiskane in organske elektronike začel v mestu Wiesloch-Walldorf (Nemčija).
Podjetje Heidelberg se s področjem tiskane in organske elektronike ukvarja že več kot 10 let. Predvsem vidijo potencial v razvoju industrijskih rešitev tiska elektronike. Za to področje je tudi predvidena velika stopnja poslovne rasti. V Heidelbergu bodo zato v prihodnosti del ponudbe tudi storitve tovrstnega tiska. Trenutno so v omenjenem obratu investirali 5 milijonov evrov in vzpostavili proizvodno linijo tiskanih tipal. Ta se trenutno razvijajo v okviru raziskovalnega laboratorija InnovationLab in so namenjena sodobnejši in bolj natančni stomatološki obravnavi pacientov. Koncept raziskav High-Tech v Heidelbergu bo v prihodnosti ponudil tovrstna tipala tudi za področje splošne medicine in logistike.

Z industrijskim tiskom organske elektronike ter razvojem z njo povezane programske in strojne opreme želi Heidelberg slediti trendom sodobne digitalizacije industrijskih in delovnih procesov na splošno. Tiskana in organska elektronika je inovativna tehnologija predvsem v proizvodnji tipal na osnovi prevodnih črnil in funkcionalnih materialov. Tiskana elektronika bo na splošno razširila obstoječe digitalne poslovne modele in predvsem spodbudila razvoj novih inteligentnih izdelkov. Trenutno je potreba po tovrstni elektroniki že velika, predvideva pa se, da se bo kratkoročno močno povečala tudi na področju maloprodaje, avtomobilske industrije, potrošniške elektronike, prenosnih tehnologij in avtomatizacije zgradb.

Predvsem imajo korist sami potrošniki oziroma uporabniki te tako imenovane "zelene elektronike", saj v proizvodnji z relativno nizko investicijo omogoča denimo zaznavo odstopanj kakovosti, s čimer lahko bolj dosledno zagotavljamo njeno konsistentnost in posledično konkurenčnost naših izdelkov na trgu.

Več informacij na www.heidelberg.com.