UV-Technik Meyer: Merilni trakovi TestUVstrip


Novi testni trakovi TestUVstrip so namenjeni nadzoru UV-LED in običajnih UV-svetil.
Podjetje UV-Technik Meyer, ki razvija UV-rešitve (barve, lake, premaze in lepila) in rešitve UVC-dezinfekcije, je trgu nedavno ponudilo nove testne trakove TestUVstrip. Omenjeni trakovi so namenjeni uporabi v sistemih, kjer ni možno uporabljati UV-nadzorne sistem za neposreden nadzor UV-sevanja. Njihova debelina je 200 mikronov in omogočajo vrednotenje sevanja različnih UV-svetil (UV-LED, običajnih in industrijskih UV-svetil ...). Količino UV-sevanja lahko nato enostavno s trakov izmerimo z uporabo običajnih spektrofotometrov/denzitometrov, ki so primarno namenjeni barvnemu vrednotenju. Nov merilni pripomoček omogoča vrednotenje celotnega spektra UV-sevanja od 230 do 400 nm.
 
Kako deluje?
UV-merilni trakovi imajo večplastno strukturo, nosilni sloj je površinsko motna bela UV-občutljiva folija, ki se ob izpostavitvi UV-sevanju obarva različno intenzivno modro. Za vrednotenje šibkega in posebej močnega sevanja lahko vrednotenje izvajamo z dodatno filter folijo. To enostavno pred uporabo traku apliciramo na sam trak, po izpostavitvi sevanju pa ga enostavno odstranimo.

UV-sevanje se načeloma določi v treh korakih: vrednotenje z uporabo filter folije ali brez nje, določanje jakosti modrega obarvanja, ocena z uporabo referenčne kartice/grafa.

UV-merilni trakovi TestUVstrip so pakirani v vakuumsko zaprti vrečki, en komplet teh vsebuje 10 kosov. Poleg trakov so v paketu še navodila za uporabo in referenčna kartica/graf vrednotenja.

Več informacij na www.uv-technik.de.