Canonu zopet 5 nagrad TIPA

Canon je že drugo leto zapored prejel pet nagrad organizacije Technical Image Press Association (TIPA) - vodilnega evropskega združenja medijev, posvečenih fotografiji in upodabljanju. Nagrade potrjujejo Canonovo vodilno vlogo na trgu fotografskih in izpisnih rešitev.

EOS 7D.

Žirija TIPA, ki vsako leto izbira najboljše izdelke za fotografijo in upodabljanje, je Canonu podelila priznanja za naslednje naprave:
  • Najboljši napredni DSLR: Canon EOS 550D
  • Najboljši ekspertni DSLR: Canon EOS 7D
  • Najboljši ekspertni kompaktni fotoaparat: Canon PowerShot G11
  • Najboljši večfunkcijski foto tiskalnik: Canon PIXMA MP990
  • Najboljši tiskalnik velikega formata: Canon imagePROGRAF iPF6350

»Nagrade TIPA so neodvisna priznanja najbolj inovativnim izdelkom na trgu - tistim, ki ponujajo najnovejše tehnologije, visokokakovostno oblikovanje in enostavno uporabo. Nagrade za fotografske in tiskalniške izdelke jasno kažejo na kakovost naših naprav, poleg tega pa odražajo Canonov trud v smeri popolnega upodabljanja,« je dejal Nigel Taylor, direktor za tržno komuniciranje skupine Canon Consumer Imaging v Canonu Europe.

Predstavniki TIPE so podali naslednje ocene:


Najboljši napredni DSLR: Canon EOS 550D
Z ločljivostjo 18 milijonov točk se Canonov EOS 550D kosa s svojim dražjim sestrskim tekmecem. Ta napredni digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat omogoča snemanje videa visoke ločljivosti 1920x1080, predogled žive slike Live View, ponuja pa tudi izjemen nabor funkcij in nastavitev. Namenjen je zahtevnejšim kupcem, brez težav pa ga lahko uporabljajo tudi ljubiteljski fotografi in zanesenjaki, zaradi česar predstavlja odličen kompromis.

Najboljši ekspertni DSLR: Canon EOS 7D
Canon je s tem EOS-om za zahtevne uporabnike pokazal, da uporaba majhnega tipala APS-C ni ovira pri doseganju visoke kakovosti slike. Novo tipalo CMOS 18 MP v EOS 7D zagotavlja izjemne rezultate do občutljivosti 3200 ISO. Športni fotografi bodo znali ceniti fotografiranje pri hitrostih zaklopa 1/8000 s in z izjemno hitrimi zaporednimi posnetki. Izvrsten HD-video je vabljiv tudi za profesionalne video ustvarjalce.

Najboljši ekspertni kompaktni fotoaparat: Canon PowerShot G11
PowerShot G11 je trdno izdelan in uporabniku prijazen z možnostjo ročnih nastavitev, zato je odlično orodje za natančno in diskretno delo. Zoom z goriščnico 28-140 mm (ekvivalent) in tipalo s premišljeno omejenim številom točk (10 milijonov) potrjujeta umestitev v razred fotoaparatov za strokovnjake. Nima namena zbuditi občudovanja pri začetnikih, pač pa prepričati profesionalce.

Najboljši večfunkcijski foto tiskalnik:
Canon PIXMA MP990
Canon PIXMA MP990 je bil razvit z namenom poenostaviti tiskanje fotografij, zato ponuja različne inovativne funkcije, kot je večpodročno popravljanje osvetlitve, izboljšave na področju prepoznavanja obrazov, analizo motivov ter popravljanje svetlosti in barvne zasičenosti. PIXMA MP990 uporablja sistem Auto Photo Fix II, ki uporabnikom omogoča, da iz svojih fotografij dobijo najboljše, saj jim pomaga odpravljati pogoste fotografske napake, kot je podosvetlitev.

Najboljši tiskalnik velikega formata:
Canon imagePROGRAF iPF6350
24-palčni imagePROGRAF iPF6350 odlikujeta Canonov najnovejši 12-barvni sistem pigmentnih črnil LUCIA EX in inovativna tehnologija tiskanja, s katerimi zagotavlja izpise z večjo natančnostjo umeščanja točk in širšim barvnim razponom. Izdelan je za profesionalne uporabnike, ki zahtevajo izvrstno kakovost izpisov. ImagePROGRAF iPF6350 ima funkcijo kalibracije barv, ki uporablja interno visokozmogljivo večtočkovno tipalo za doseganje konsistentne barvne reprodukcije.


O organizaciji TIPA
Združenje Technical Image Press Association (TIPA) sestavlja 29 revij s področja fotografije in slikovnega upodabljanja iz 13 držav. Predstavniki TIPE se vsako leto zberejo, da bi z upoštevanjem inovativnosti, ergonomije, oblikovanja, enostavnosti uporabe, učinkovitosti, razmerja cena/kakovost in drugih smernic fotografskim zanesenjakom in profesionalcem pomagali pri nakupu. Med drugim med aktivnosti TIPE sodijo raziskave med bralci revij članic, obiskovanje podjetij in tovarn po vsem svetu ter ohranjanje stikov z raziskovalnimi in razvojnimi inženirji z namenom slediti evoluciji tehnologij upodabljanja.

###

O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 120 državah in z več kot 11.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).


Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canon je prepričan, da je upoštevanje interesov družbe in okolja neločljiv del dobrih poslovnih praks. To izraža tudi skozi korporativno filozofijo Kyosei - živeti in delati za skupno dobro.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.
Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.


Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Melita Gramc
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.:        + 386 (1) 530 87 32
Faks:      +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
www.canon.si