Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190620 FESPA Madrid 2020
V maju letos je bilo ponovno možno obiskati sejem Fespa Global Print Expo.
Letošnja Fespa je zabeležila v skupnem 20.780 posamičnih obiskov iz 137 držav. Tako kot pretekle Fespe je največjo skupino obiskovalcev predstavljala Nemčija (25 odstotkov), sledila je Italija (7 odstotkov), Avstrija (5 odstotkov). Celokupno gledano je bila zasedba obiskovalcev mednarodna, posamezniki so prišli tudi iz držav, kot so : Izrael, Turčija, Kitajska, Japonska, ZDA in Avstralija.

Skupno je Fespa zabeležila 34.104 obiskov, od teh je dve tretjini sejem obiskalo več zaporednih dni. Ankete kažejo, da se je 41 odstotkov teh zanimalo za digitalne tiskarske rešitve, 31 odstotkov pa za potrošni grafični material za digitalni tisk. Podobno število je izkazalo zanimanje tudi za aplikacije tiska na tekstil. V skupnem 700 razstavljavcev je napolnilo 6 razstavnih dvoran Münchenskega sejma.

Razstavljavci so javnosti predstavili številne novosti digitalnega tiska, EFI in Mimaki sta denimo predstavila njun nov ploski tiskalnik Pro 30f in sistem JFX200-2513 EX. Epson je nadgradil serijo rešitev serije SureColor SC-S z novima industrijskima modeloma SC-S60600L in SC80600L.

Inovativne rešitve je bilo zaslediti tudi na področju neskončnega tiska iz zvitka v zvitek, podjetje Canon je denimo predstavilo nov sistem Océ Colorado 1650, swissQprint pa sistem Karibu. Podjetje Durst je javnosti predstavilo svoje programske modularne rešitve – Durst Workflow, Durst Analytics in Durst Smart Shop.

Na področju tekstilnega tiska je podjetje HP prvič predstavilo 3,2 m širok sublimacijski tiskalnik S1000 Stitch. Podjetje Kornit Digital pa je razkrilo sistem Kornit Atlas, ki je posebej namenjen tekstilnemu tisku večjega obsega. Posebnost je bil tudi predstavljen sistem Kornit Avalanche Poly Pro z lastno integrirano tehnologijo NeoPolyTM, ki prva omogoča industrijski tisk na poliester.

Fespa bo vnovič od 24. do 27. marca 2020 na sejmu IFEMA v Madridu (Španija). Vzporedno bosta potekala še sejemska dogodka European Sign Expo 2020  in Sportswear Pro 2020.

Več informacij na www.fespa.com.