Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Sejma sta mesto, kjer obiskovalci lahko dobijo celovit vpogled v najaktualnejše smernice in inovacije grafičnega razvoja.
Od 5. do 7. junija letos bosta na Zagrebškem velesejmu spet bienalna sejma INTERGRAFIKA, mednarodni sejem grafične industrije in papirja, in MODERNPAK, mednarodni sejem embalaže in pakiranja. V dvorani 5 se bo predstavilo 43 razstavljavcev iz 13 držav: Hrvaške, Indije, Italije, Japonske, Kitajske, Madžarske, Nizozemske, Nemčije, Romunije, ZDA, Slovenije, Srbije in Tručije.

Mednarodni sejem grafične industrije in industrije papirja INTERGRAFIKA bo zasnovan na regionalnem pomenu aktualnih rešitev svetovnega razvoja tehnologij grafične industrije. Svoje sodelovanje so potrdile vodilne blagovne znamke, kot so; KONICA MINOLTA, ROLAND, 3M, RICOH, XEROX, MUTOH, FALK ROSS; in nekateri regionalni vodilni distributerji distribuciji grafičnega materiala in opreme: TRGOFORTUNA, CRON, GEA-DATA, PRINTING SOLUTIONS, itd.
 
20190603 intergrafika

Strokovno specializiran sejem embalaže in pakiranja MODERNPAK pa je namenjen srečanju proizvajalcev in potrošnikov oziroma uporabnikov embalaže. Dogodek na enem mestu združuje strokovnjake s področij proizvodnje, uporabe embalaže in distribucije končno pakiranih izdelkov, hkrati pa predstavlja najaktualnejše smernice in inovacije razvoja tehnologij izdelave embalaže s poudarkom na rešitvah izdelave do okolja prijazne embalaže. Sodelovanje vseh naštetih pomembnih svetovnih in domačih proizvajalcev opreme, gotovih proizvodov in pomožnega materiala s področja grafične industrije, industrije papirja, embalaže in pakiranja so pokazatelj, da sta INTERGRAFIKA in MODERNPAK najbolj pomembna sejma grafične in embalažne industrije v regiji.

Današnji kupci iščejo drugačne, inovativne in personalizirane rešitve oziroma proizvode. Tem potrebam sledita tudi grafična in embalažna industrija.

Sejma sta mesto, kjer obiskovalci lahko dobijo celovit vpogled v najaktualnejše smernice in inovacije grafičnega razvoja, neposredno navežejo poslovne stike in v živo spoznajo pomembne domače in tuje razstavljavce. Poslovna in širša javnost lahko na licu mesta spozna sodobno pot izdelave tiskovin vse od oblikovne zasnove, tiska, prodaje in končne promocije gotovega izdelka končnemu potrošniku.

Oba sejam sta se skozi leta uveljavila kot pomembno poslovno-promocijsko stičišče ponudnikov, kupcev in strokovnjakov, tako domačih, kot tujih. Predstavitve aktualnih blagovnih znamk in najnovejših tehnologi razvoja bodo obravnavale aktualne teme grafične branže.

Stalno izobraževanje je pomemben dejavnik za konkurenčnost na trgu, prav v ta namen bo sejma v sodelovanju z grafično fakulteto iz Zagreba, univerzo Sjever, šolo za grafiko, oblikovanje in medijsko produkcijo iz Zagreba in hrvaško gospodarsko zbornico; spremljal bogat program strokovnih predavanj.

Grafična fakulteta bo ponudila predavanja s sledečimi temami:
  • Ofsetni tisk
  • Digitalni tisk
  • 3D-tisk
  • Interaktivne multimedijske rešitve

Med dogodki pa naštejmo nekatere:
  • Mario Barišić: Najnovejši trendi avtomatizacije ploskega tiska iz zvitka na primeru uporabe stroja Manroland Evolution
  • Tomislav Ivičinec: Tex-Flex-tehnologija
  • DIPA CAR WRAP SHOW – dekoracija vozil z vrhunskimi 3M-folijami

Sejmi so ne glede na hiter razvoj marketinških medijev in drugih modernih oblik poslovnega komuniciranja še vedno pomemben pojem celovite poslovne komunikacije. Osebni stik je še vedno nezamenljiv in omogoča, da si na enem mestu novosti ogledate, primerjate, ocenite in dobite o njih povratne informacije in povezane storitve hkrati.

Vstop za poslovne obiskovalce je brezplačen s predhodno registracijo.

Dobrodošli na Intergrafiki in Modernpak od 5.do 7. junija na zagrebškem velesejmu!

Več informacij na www.zv.hr.