ColorCert QA: Barvni dosežek in ne zgolj nadzor

20190514 colorcert qa
X-Rite je prvič predstavil orodja ColorCert QA za barvno nadzorovan in voden proces tiska že septembra lani.
V sodelovanju podjetij X-Rite in Pantone so nastala nova programska orodja ColorCert QA, ki omogočajo tiskarnam zagotavljati barvno korektne odtise/izpise bolj učinkovito z optimizacijo opravil in neposredno povezavo z mešalnico barv.

Z izboljšanim nadzorom kakovosti po mnenju odgovornih v X-Rite-u komercialni in embalažni tiskarji predvsem skrajšajo zahtevan čas izdelave tiskovin, hkrati pa poenostavijo upravljanje tiska v okviru uveljavljenih in dogovorjenih barvnih standardov, kar posledično prinaša manj nepotrebnega odpadka in zadovoljstvo strank. Najvišja možna in konsistentna kakovost tiska je dosežena neodvisno od izmene, ki tiska, časa tiska in sistema, na katerem se opravilo tiska. Vse to brez potrebnega preskušanja tiska in prilagajanja tiskarskih sistemov vsakemu opravilu posebej.

ColorCert QA je del programske opreme ColorCert Suite, paketa modularnih orodij, ki so namenjena racionalizaciji barvne komunikacije z učinkovito rabo podatkov za prilagoditev barv še tako specifičnim zahtevam. Nov ColorCert QA programski modul podpira delovni proces neodvisno od opravila, sistema na katerem se proces tiska izvaja ali operaterja, ki upravlja tisk. Z uporabo ročnega X-Rite eXact ročnega spektrofotometra na ta avtonomen način izboljšuje natančnost in korektnost barvnih reprodukcij kjerkoli in kadarkoli.

Glavne značilnosti ColorCert QA:
  • Tehnologija BestMatch zagotavlja barvne podatke v vizualni obliki, da jih operaterji tiska enostavno pregledajo, razumejo in pravočasno ukrepajo.
  • Integrirano orodje iskanja pri izdelavi standardov obvesti uporabnika o obstoječih standardih glede na želena končna odstopanja tiska (Delta E).
  • Podatkovna integracija in podpora mešalnici barv zagotavlja enostavno izmenjavo barvnih podatkov v obliki CxF neposredno s programsko opremo za mešanje barv, s čimer se zagotovi skladnost meritev in dosledno prilagajanje barvne recepture.
  • Neposredna integracija s knjižnico PantoneLIVE, celovitim barvnim ekosistemom, zagotavlja barvno korektnost posebnih odtenkov Pantone vse od oblikovanja do končne proizvodnje.
 
Več informacij na www.www.xrite.com.