CGS: 6 rešitev skladnih z ISO-kriteriji

 20181212 cgs fogra
Inštitut Fogra je dva dni podrobno testiral 6 rešitev za izdelavo pogodbenih preskusnih odtisov.
6 rešitev CGS za izdelavo pogodbenih preskusnih odtisov je pridobilo Fogrine certifikate, ki dokazujejo, da so ti skladni z aktualnimi ISO-kriteriji standarda ISO12647-7:2016. Podrobni testi so potekali kar dva dni, vključevali pa so preskuse programske opreme, tiskalnikov, barvil in različnih tiskovnih substratov.

Skozi testiranja se je vseh 6 rešitev CGS izkazalo za skladne z ISO-kriteriji za izdelavo pogodbenih preskusnih odtisov po standardu  ISO12647-7:2016. V središču pozornosti testov je bila med drugim tudi barvna natančnost upodobitev oziroma korektnost upodobitve posebne barvne lestvice, pa tudi kratkoročna in dolgoročna ponovljivost tiskovnih rezultatov in občutljivost izpisov na staranje in vpliv izpostavljenosti svetlobi.

V testih so bile vključene programske rešitve Oris Color Tuner // Web und Oris Flex Pack // Web, ki so jih testirali v kombinacij iz uporabo tiskalnikov Canon in Epson. Pri tem so uporabili nove tiskovne substrate serije Oris. Denimo nedavno predstavljeni nov medij Oris Pearl Proof Premium FOG 250 so preskusili z uporabo na tiskalniku Epson Sure Color SC-P7000 Violet in upoštevajoč standarde Fogra51. Vse podrobnosti uspešno certificiranih rešitev si lahko ogledate na Fogrini povezavi.

Več informacij na www.cgs-oris.com.