Drupa 2020: Številni razstavljaci že registrirani


Razstavni prostor Drupe 2020 je skoraj razprodan.
Organizator sejma Drupa 2020, dogodka tehnologij tiska številka ena, sporoča, da je v kratkem času po uradnem roku za registracijo že razprodanih 96 odstotkov razstavnih površin, ki v celotni izmeri šteje 158000 m2. V okviru teh se bodo predstavila različna grafična podjetja iz več kot 40 držav.

Werner Matthias Dornscheidt, predsednik in izvršni direktor družbe sejma Düsseldorf, je zadovoljen s pozitivnim stanjem rezervacij in pravi: »Podjetja v tiskarski industriji vedo, da je sejemski dogodek s štiriletnim organizacijskim ciklom odlična platforma za predstavitev inovacij razvoja. Z enim vodilnih svetovnih sejemskih dogodkov želijo trgu premierno predstaviti novosti in učinkovito nadgraditi sodelovanje s svojimi strankami in poslovne perspektive. Zaznavamo, da bodo obstoječi razstavljavci v večini predstavljali svoje rešitve na še večjih razstavnih površinah v primerjavi s preteklo Drupo. Tudi mi kot organizator se že veselimo številnih premiernih predstavitev.«

Tudi Drupa 2020 bo strukturno zasnovana jasno po področjih:
  • Priprava / Tisk (Prepress / Print)
  • Priprava medijev / Večkanalnost (Premedia / Multichannel)
  • Dodelava / Obdelava / Embalaža (Post press / Converting / Packaging)
  • Tehnologije prihodnosti (Future Technologies)
  • Materiali (Materials)
  • Oprema / Storitve / Infrastruktura (Equipment / Services / Infrastructure)

Organizatorji sejma so prepričani, da bo sejem pokazal vitalnost in inovativne zmogljivosti celotne tiskarske industrije. Drupa bo predstavila najsodobnejše tehnologije in grafične rešitve, ki dosegajo ciljne skupine številnih trgov. Dejstvo je, da se atraktivnost tiskanih izdelkov povečuje s stalnim razvojem tehničnih zmožnosti. Tisk osvaja nove dimenzije s čutnimi elementi, inovativnimi materiali in dodelavo dodane vrednosti, kar odpira nov svetlejši svet tržnih izkušenj. Pprihodnje in presečne tehnologija ter zlasti svetovni mega-trendi imajo velik vpliv na grafično industrijo: nove aplikacije ekološke in tiskane elektronike, nano-tehnologijo in vse nadaljnje razvojne novosti, ki izhajajo iz zmožnosti industrije 4.0 s samodejnim nadzorovanim upravljanjem številnih procesov. Drupa 2020 bo poleg rešitev tiska in dodelave obširneje osredotočena tudi na tisk embalaže, industrijskega in funkcionalnega tiska ter aditivno oziroma dodajalno proizvodnjo. Še posebej pozorna bo na potencial rasti kapljičnega tiska in širitev tega na nova področja z vse hitreje spreminjajočimi se inovacijami. Drupa 2020 bo zato inovativne tehnologije ponovno predstavila v okviru svojih vročih točk s forumi za prenos znanj in vzpostavitev dialoga s številnimi priznanimi strokovnjaki grafične industrije (touchpoint packagingTouchpoint 3D fab + print, dna - drupa next age in drupa cube).

Več v koledarju dogodkov.