Fachpack 2018: Nov razstavni program in forumi

20180719 fachpack novosti
Letošnji Fachpack s številnimi novostmi, med njimi tudi nov forum Techbox.
Fachpack, evropski sejem za embalažo, procese in tehnologijo, bo ponovno odprl svoja vrata od 25. do 27. septembra 2018 v razstavnem centru Nürnberg (Nemčija). Poleg razstavnih prostorov 1500 razstavljavcev, bo več kot 40.000 pričakovanim obiskovalcem ponudil tudi obsejemska dogajanja, to so predavanja in posebne predstavitve o aktualnih trendih v embalažni industriji, kot so digitalizacija, trajnost in oblikovanje. Posebna tematska novost bo v hali 8, tam bo predstavljena napredna visoko kakovostna embalaža in tehnologija tiska in dodelave tovrstne embalaže.

Že uveljavljenemu forumu Packbox (letos v dvorani 7) se bo pridružil nov forum Techbox (v dvorani 3). z drugimi besedami to skoraj podvoji število strokovnih predavanj. Nov bo tudi paviljon evropskih združenj (npr. Poljske, Češke, Madžarske, Latvije, Nizozemske, Avstrije ) v dvorani 6, ki vse obiskovalce vabi k izmenjavi idej in mreženju. Na paviljonu bo navzoč tudi nemški inštitut za embalažo (DVI).

Poseben nov tematski sklop razstavnega programa pa bo predstavljen v dvorani 8. Ta bo odgovoril na vprašanja, kot so:
  • Kako z oblikovanjem do uspešne podobe blagovne znamke?
  • Kakšni so trendi v komunikaciji blagovnih znamk?
  • Kateri novi materiali in tehnologije so na voljo za izdelavo embalaže?

V dvornai 8 bo namreč predstavljena napredna  in visoko kakovostna embalaža, inovativni material, tehnologija tiska in dodelave tovrstne embalaže. Predstavilo se bo okrog 70 razstavljavcev, v središču dvorane pa bo posebna predstavitev okrog 30 inovativnih eksponatov, kot je denimo primer kozmetične embalaže iz finske smreke, embalaža oljčnega olja v kristalni sladkorni lupini ali barvna vrečka v obliki nahrbtnika z integriranim barvnim valjčkom.

Nov forum Techbox
Inteligentni nosilci embalaže, varnost podatkov na linijah pakiranja in Digital Offensive - to je le nekaj primerov programa novega foruma Techbox, ki bo potekal vse tri dni sejma v hali 3. Strokovna predavanja bodo ponudila znanja s področij izdelave embalaže in tehnologije označevanja ter interne in embalažne logistike. Dvorana bo tematsko razdeljena na dva glavna področja, embalažo in tehnologijo.

Več informacij v koledarju dogodkov.