RAL je član standardizacijske organizacije DIN

20180507 RAL DIN
RAL je vrsto let sinonim za vsesplošno industrijsko barvno identifikacijo.
RAL gGmbH (RAL), neprofitno in stoodstotno hčerinsko podjetje nemškega inštituta za zagotavljanje kakovosti in označevanje, se je nedavno pridružilo standardizacijski organizaciji DIN. Kot strokovnjak označevanja bo RAL organizaciji doprinesel s svojo kompetenco v javnosti. V podjetju zagotavljajo, da sta kakovost in zanesljivost osnova že več kot 90-letnega poslovanja.

Podjetje RAL gGmbH združuje različna poslovna področja: okolje, barve, logotipi in akademstvo. Ta se tako ali drugače ukvarjajo tudi z označevanjem na različne načine. Okoljski sektor na primer že 40 let za certificiranje uporablja okoljski znak modri angel (Blue Angel), od leta 1992 pa tudi evropski okoljski znak (EU EcoLabel). Standardi, opredeljeni v DIN, so standardizirani postopki in metode za vodenje in zagotavljanje kakovosti izdelkov in procesov.

S članstvom podjetje RAL želi podpreti nemško standardizacijo in aktivno prispevati svoje strokovno znanje v razvojnemu procesu standardov. Zlasti v času vedno bolj kompleksnega industrijskega okolja, izdelkov in storitev so zanesljivi standardi pomemben orientacijski temelj kakovosti.

Več informacij na www.ral.de in www.din.de.