Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20160901 36oskar01
Ambi najvišje priznanje, Cetisu nominacija.
V ponedeljek, 22. avgusta 2016, sta minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan, in predsednik uprave Pomurskega sejma podelila priznanja najboljšim izdelkom, ki so sodelovali na 36. natečaju »Slovenski oskar za embalažo 2016«. Komisija je družbo AMBA CO. iz Skupine CETIS nagradila z najvišjim priznanjem - 36. Slovenskim oskarjem za embalažo 2016 za inovativno barierno troslojno vrečko za kavo iz materialov, primernih za kompostiranje. V ožjem krogu za najvišjo nagrado pa je nominacijo prejel tudi CETIS za inovativno večslojno (multilayer) ovojno etiketo za vodo.

36. Slovenski oskar za embalažo
Namen natečaja Slovenski oskar za embalažo je oceniti in nagraditi najuspešnejše dosežke na področju vseh vrst embalaže, njenih sestavnih delov, prototipov, izumov in izboljšav. Ocenjevanje je potekalo v organizaciji Pomurskega sejma in pod pokroviteljstvom Gospodarske zbornice Slovenije. Na natečaju je sodelovalo 12 prijaviteljev s 15 modeli embalaže. Ocenila jih je strokovna žirija v sestavi: red. prof., univ. dipl. obl. Vladimir Pezdirc (predsednik) ter člana žirije oblikovalec Jani Bavčer in dr. Gregor Radonjič. Vsi sodelujoči izdelki so v okviru posebne razstave razstavljeni na sočasnih sejmih INPAK in AGRA v Gornji Radgoni od 20. do 25. avgusta 2016.

Okolju prijazna embalažna rešitev za ljubitelje kave
Z najvišjim priznanjem - 36. Slovenskim oskarjem za embalažo 2016 je strokovna komisija nagradila inovativno barierno troslojno vrečko iz materialov, primernih za kompostiranje, ki so jo razvili v družbi AMBA CO. iz Skupine CETIS. Svojo odločitev je strokovna žirija pojasnila takole: "Embalaža za pakiranje kave, ki jo je razvilo podjetje AMBA CO., predstavlja nov inovativen dosežek pri iskanju sodobnih, okolju prijaznih materialov. Nepropustna vrečka je sestavljena iz treh slojev, primernih za kompostiranje, ki hkrati zagotavljajo maksimalno zaščito izdelka, visoko kakovost tiska in ustrezno varjenje in formatiranje želenih oblik. Ambina vrečka je plod dolgoletnih iskanj gibkih materialov, ki bi bili primerni za kompostiranje, in tako predstavlja pomemben prispevek pri varovanju našega okolja."

V Ambi so že pred leti začeli z iskanjem gibkih materialov, ki bi bili primerni za kompostiranje, biorazgradljivi ali pa bi bili narejeni iz obnovljivih virov, saj vsi trendi kažejo na porast količin odpadne embalaže, kar negativno vpliva na okolje. Tudi sami tako na strani naših kupcev kot tudi končnih potrošnikov opažajo vse večjo osveščenost glede varovanja okolja. Boštjan Jambrovič, direktor družbe, pojasnjuje: »V podjetju največ embalaže izdelamo za pakiranje kave, zato smo okolju prijazno inovativno rešitev najprej razvili za kavo.«

20160901 36oskar02   20160901 36oskar03

Vrečka za pakiranje suhih sipkih, mletih živil ali živil v prahu je izdelana izključno iz folij, certificiranih za kompostiranje. Folija je sestavljena iz treh slojev, s čimer so zagotovili maksimalno kakovost tiska, zaščito izdelka, ustrezen tek na stroju za formiranje vrečk ter ustrezno varjenje v želeno obliko.

Večslojna Cetisova ovojna etiketa za več informacij ali nagradno igro
Med rešitvami, ki so jih za prikaz njihove ponudbe kupcem razvili v družbi CETIS d.d., enem vodilnih evropskih podjetij na področju rešitev varnostnih in komercialnih tiskovin, je tudi inovativna, informativna in s tržno-komunikacijskega vidika zelo zanimiva večslojna (multilayer) ovojna etiketa za vodo, za katero so prejeli nominacijo na natečaju 36. Slovenski oskar za embalažo 2016.

20160901 36oskar04   20160901 36oskar05

Večslojna ovojna etiketa, pri kateri lahko vsebino sporočamo na obeh straneh etikete, je odlična možnost, ko želimo z embalažo kupcu podati več informacij in/ali za pospeševanje prodaje. Priporočajo jo, denimo, na plastenkah z osvežilnimi pijačami. Del notranje strani ovojne etikete so namreč lahko samolepilne etikete, ki jih lahko v komunikacijskem smislu izkoristimo npr. za nagradne igre (zbiranje točk za pridobitev nagrade), zbiranje najljubših risanih junakov ali za komunikacijsko podporo sponzorskih aktivnosti. Določene dele ovojne etikete z notranjega sloja je namreč mogoče preprosto odlepiti in zaradi samolepilnih lastnosti prilepiti kam drugam.

O CETISU
CETIS d.d. je eno od vodilnih evropskih podjetij na področju izdelkov in storitev, povezanih s tiskarsko dejavnostjo. Na področju varnostnih in komercialnih tiskovin ter najnaprednejših komplementarnih storitev, ki so rezultat lastnega razvoja, je zanesljiv strateški partner tako podjetjem kot tudi državam na štirih celinah. Cetisovo znanje temelji na več kot 200 letih izkušenj in sega v začetke tiskarstva na Celjskem. www.cetis.si.

O AMBI CO.
AMBA CO., del Skupine CETIS, izdeluje kakovostno večbarvno potiskano fleksibilno embalažo, prilagojeno specifičnim značilnostim embaliranja različnih proizvodov prehrambne, farmacevtske, kozmetične, kemične in drugih industrijskih vej. AMBA CO. je del Skupine CETIS. www.amba.si.
 



Dodatne informacije:

Saši Košec Jazbinšek, vodja marketinga in odnosov z javnostmi

e: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., t: 03 4278 537, m: 041 322 804