Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Letošnja Drupa bo ponovno gostila park inovacij (»Innovation Park«) in tako imenovano kocko smernic »Cube«.


Drupin park inovacij 2012 bo predstavil rešitve in aplikacije različnih medijskih kanalov. Posebnost letošnje lokacije inovacijskega parka je bližina tako imenovane razstavne kocke »Cube«. V sodelovanju z združenjem Cip 4 bodo predstavljene rešitve avtomatizacije tiska, optimizacija procesov s pomočjo upravljalnih sistemskih rešitev, kot so MIS podatkovno upravljani sistemi z uporabo JDF aplikacij in strežniško osnovo.

Del parka bo park dinamičnega založništva (»Dynamic Publishing Park«), ki bo predstavil več kanalno založništvo, uporabo spletnega tiska, tiska in spleta, tiska na zahtevo. Prikazano bo tudi upravljanje informacij v zadnji minuti in več kanalno distribucijo le teh.

Zanimiv bo tudi park digitalnega upodabljanja (»Digital Imaging Park«), kjer bodo predstavljene rešitve digitalne fotografije, profesionalno fotografiranje in neposredni digitalni tisk fotografij.

»Augmented Reality« v parku inovacij

Aktualne rešitve in inovativne ideje moderne komunikacije omogočajo načine tiska, ki bodo predstavljeni v okviru parka mobilnih rešitev (»Mobile Park«). Aplikacije, kot so mobilno označevanje (»Mobile Tagging«), integriranje QR-kod in tako imenovane rešitve večje realnosti (»Augmented Reality«) bodo predstavljene kot prihodnost tiska. V parku računovodskega upravljanja (»Asset Management Park«) pa bodo predstavljene sistemske rešitve administracije oziroma računovodstva za trženje vsebin različnih medijskih kanalov.

Tržne in tržno komunikacijske rešitve bodo predstavljene v okviru parka trženjskih rešitev (»Marketing Solutions Park«). Predstavljena bodo orodja in rešitve za ciljno usmerjeno komunikacijo , upravljaje trženjskih vsebinsko in medijsko različnih kombinacij kampanj. Park zelenega tiska (»Green Printing Park«) pa bo ponudil inovativne ekološke rešitve. Skratka park inovacij bo ponudil rešitve različnih tiskarski aplikacij, inovativne tehnologije tiska, vključno z rešitvami varnostnega tiska.

Tisk je več kot le založništvo - tisk kot osnovna tehnika apliciranja tekoče substance na tiskovne materiale bo osrednja tema inovativne tiskane funkcionalne elektronike. Rešitve s tega področja bodo predstavljene v parku tiskane elektronike/funkcionalnega tiska (»Printed Electronics/Functional Printing Park«).

Omembe vredne so tudi planirane predstavitve praktične izvedbe in upravljanje različnih aplikativnih sistemov v hali 7. Vzporedno bodo potekala tudi različna predavanja na temo predstavljenih rešitev in aplikacij. Prav tako se bo možno udeležiti različnih forumov in intervjujev v živo.

drupa Cube
drupa Cube bo v trinajstih dneh prikazala smernice tiskarske industrije in tovrstnega komunikacijskega sredstva. Na ta del predstavitev so povabljeni različni priznani ponudniki grafičnih storitev, večji odjemalci in naročniki tiskovin/medijskih kampanj, tržniki, oblikovalci, oglaševalci in založniki. Založniki in oblikovalci bodo lahko spoznali in opazovali, kateri medij je kot komunikacijsko sredstvo za obiskovalce najbolj atraktiven.

Vsak sejemski dan bo okarakteriziran z geslom začenši z: tisk - splet - mobilnost (Print - Web - Mobile),  korporativna komunikacija, časopis... Dnevno se bodo odvijali različni simpoziji na temo različni tehnologij tiska. Predstavitve bodo vodili številni strokovnjaki aktualnih aplikacij in smernic grafične tehnologije, podrobno bodo predstavljeni postopki izdelave predstavljenih tiskovin, možne bodo različne tematske diskusije neposredno s strokovnjaki. Vrhunca predstavitev bosta oba vikenda s tako imenovanim kreativnim vikendom (»Creative Weekend«) in vikendom na temo prihodnosti tiska (»Future of Print«).

Več informacij na www.drupa.com.