Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
INPAK, 18. mednarodni sejem embalaže, tehnike pakiranja in logistike, bo potekal hkrati z jubilejnim 50. mednarodnim kmetijsko-živilskim sejmom AGRA v Gornji Radgoni od 25. do 30. avgusta 2012.


Na stičišču štirih držav in tržnih poti srednje in jugovzhodne Evrope bo več kot 1.700 razstavljavcev iz več kot 25-ih držav 120.000 obiskovalcem ponujalo vse za pridelavo in predelavo hrane ter za embaliranje in dostavo izdelkov končnim potrošnikom.

Strokovni in poslovni obiskovalci bodo v najkrajšem času in na enem mestu našli celovite rešitve za povezavo pridelave, predelave in tržišča. Ponudniki bodo izkoristili izvrstno priložnost za najširšo promocijo in hkrati nagovor specifičnih ciljnih skupin potrošnikov. Neposredno pa se bodo povezali tudi razstavljavci sejmov AGRA in INPAK in ponudbo kmetijstva, živilske predelave, vinarstva in z njimi povezanih dejavnosti zapakirali v inovativne in okoljsko sprejemljive embalažne in logistične rešitve.

Sejem INPAK bo ponujal različne vrste embalaže, materiale in tehnologijo za njeno izdelavo, za pakiranje in označevanje, za opremo skladišč, logistiko ter ravnanje z odpadno embalažo. V strokovnem smislu se bo posvetil aktualnim zahtevam Evropske unije za trajnostno embalažo. Osvetlil bo njene sodobne funkcije in nove materiale. Ponudil bo rešitve za ravnanje z odpadno embalažo in pravilen odnos do okolja v njenem celotnem življenjskem ciklu.

Posebne pozornosti bo deležno oblikovanje in grafična oprema embalaže. Pred sejmom INPAK bo potekalo strokovno ocenjevanje 34. slovenski oskar za embalažo. Pod pokroviteljstvom Gospodarske zbornice Slovenije bo nagrajevalo izvirnost in inovativnost embalaže, zaščito vsebine, varovanje okolja, praktičnost uporabe, napredek pri varnosti in higieni izdelka, estetiko in tržno komunikativnost embalaže, pa tudi tehnične vidike proizvodnje embalaže in tehnike pakiranja. Nagrajeni izdelki bodo razstavljeni v okviru posebne razstave na sejmu INPAK in AGRA.

Rok za prijavo na 18. mednarodni bienalni sejem INPAK se izteče 16. aprila, rok za prijavo na natečaj 33. slovenski oskar za embalažo pa 22. marca 2012. Več informacij o obeh projektih organizator Pomurski sejem objavlja na: www.pomurski-sejem.si.

Prijava na 18. mednarodni bienalni sejem INPAK >>

-----------------------
Podrobnejše informacije:
Miran Mate, projektni vodja
M: tel.: 041 263 107
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Andrej Slogovič, projektni vodja sejma
T: tel.: 02 5642 112
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

S: www.pomurski-sejem.si