Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20200224 Drupa Touchpoint Textile
Touchpoint Textile je nov razstavni koncept letošnje Drupe 2020 v hali 4, ki bo tematsko obarvana z aplikacijami digitalnega tekstilnega tiska.
Na letošnji Drupi 2020 bo med različnimi razstavnimi koncepti tudi nov forum “Touchpoint Textile” v hali 4, ki bo predstavil različne možnosti digitalnega tekstilnega tiska. Te so primerne za različne industrijske sektorje, na samem sejmu bo možno videti tudi izdelavo tekstilnih aplikacij tiska v živo v okviru tako imenovane mikro tovarne “Micro Factory”. Nov razstavni forum "Touchpoint Textile" želi izpostaviti vse večji pomen digitalnega tiska na tekstil in uveljavitev tega na novih presečnih trgih, kot so izdelava embalaže, velikoformatni industrijski tisk in funkcionalni tisk. To so tudi gospodarski segmenti, ki ponujajo velik potencial rasti poslovanja.

Glavna partnerja razstavnega foruma  “Touchpoint Textile” sta največji evropski raziskovalni center za tekstil, to je nemški inštitut za raziskavo tekstilij in vlaken Denkendorf (DITF); in neprofitna organizacija ESMA - European Specialist Printing Manufacturers Association, združenje evropskih specialistov tiskarske industrije.

Skupaj s med-sektorskimi industrijskimi partnerji bo DITF na Drupi vzpostavil že omenjeno mikro tovarno, ki bo v živo predstavila popolnoma povezano in procesno integrirano produkcijo digitalnega tekstilnega tiska vse od spletnega prejema naročila do končne dodelave aplikacije. Predstavili bodo tudi nove možnosti digitalizacije poslovanja s strankami s podporo 3D-simulacije tekstilij in integracijo oblikovane predloge strank z uporabo tehnologij virtualne (VR) in nadgrajene resničnosti (AR). Na način omrežene proizvodnje tekstila bo v živo predstavljena izdelava torbic, T-majic, zastav in podobnega.

Partnerji in sponzorji mikro tovarne letošnje Drupe 2020 so: Assyst (digitalna 3D-simulacija oblačil), Vuframe (VR/AR), Mitwill (oblikovalska mreža), Ergosoft in Caddon (rastrsko procesne in barvno upravljalne rešitve), HP in Multiplot (velikoformatni tekstilni tisk), Zünd (digitalni razrez), Juki (konfekcija in delovni sistemi), Dommer, Berger Textiles in Kaspar. pomemben partner dogodka bo tudi univerza Albstadt-Sigmaringen.

Združenje ESMA pa bo za forum “Touchpoint Textile” pripravilo program predavanj, ki jih bodo pripravili različni strokovnjaki s področij tiska, dodelave, upravljanja delovnih procesov, razvoja trga, trajnosti ... Tisk tekstila se vse hitreje uveljavlja in širi z razvojem tovrstnih tehnologij, zato se v okviru tega pojavljajo številna vprašanja. “Touchpoint Textile” bo skušal odgovoriti na sleherno izmed njih.

Več informacij na www.drupa.com.