Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190523 bobst meerbusch
Bobstovi strokovni dnevi 2019 so potekali v kompetenčnem centru Bobst v Meerbuschu.
Bobstovi strokovni dnevi v Meerbuschu blizu Düsseldorfa (Nemčija), ki so bili v aprilu letos, so bili tematsko osredotočeni na predstavitev strojev razreda Master in samo izdelavo zložčljove embalaže iz običajnega in valovitega kartona. Bobstovo kot drugo najzmogljivejše prodajno in storitveno podjetje na svetu za področje izdelave embalaže, je za področje dodelave zloženk iz običajnega kartona predstavilo dva visoko zmogljiva stroja, ploski izsekovalnik Mastercut 106 PER in lepilno linijo Masterfold 75, za področje dodelave zloženk iz valovitega kartona pa ploski izsekovalnik Mastercut 1.7 in lepilno linijo Masterfold 230.

Na dogodku so bili navzoči obiskovalci iz držav Beneluksa, Poljske, Rusije in Češke, skupno jih je bilo več kot 250. Na dogodku so sodelovala tudi partnerska podjetja Baumer HHS, Boxplan, Deutsche Leasing, Hesse Stanzwerkzeuge in Lantech. Vzporedno z nemškim je potekal tudi italijanski Bobstov dogodek v Firencah (Italija), ta je štel 850, osredotočil pa se je na temo najnovejših tehnik in rešitev, ki bodo prihodnost embalažne industrije.

Predstavitve strojev v živo so bile izvedene z namenom dokazati dejansko učinkovitost in hitro pripravo teh na produkcijo. Tako denimo so predstavili izdelavo večje embalaže z dvema primerkoma na poli in manjše s 16-imi primerki na poli. Med omenjenima opraviloma je preteklo zgolj 9 minut priprave stroja, za funkcijo izsekovanja in žlebljenja so uporabili matrice Pertinax, ki jih je možno vnovič uporabiti za izdelavo novega orodja. Na lepilnem sistemu Masterfold 75 so prav tako predstavili hitro pripravo in umestitev lepila, s katerim je bila omenjena embalaža dodelana.

Lepilan linija Masterfold 75 je bila opremljena z vlagalnikom Easyfeeder 4 in strojnim modulom Batch Inverter 4 za hitrejši transport rezane embalaže na vlagalni modul sistema za pakiranje obdelane embalaže, to je sistem Cartonpack 4.

V okviru industrije 4.0 so predstavili številne nove spletne funkcije za uporabnike Bobostovih rešitev. Predstavljen je bil denimo interaktivni portal My-Bobst, ki strankam omogoča elektronsko naročanje delov, materiala in podobnega. V uporabniškem delu ta omogoča tudi popoln pregled nad vsemi preteklimi naročili za vse registrirane in povezane stroje Bobst. Glede naročil lahko uporabniki portala dostopajo do celotnega kataloga rezervnih delov in vidijo tudi njihovo dejansko razpoložljivost in ceno. Naročila so izvedena enostavno z le nekaj kliki. Po navedbah Bobsta so v Meerbuschu preko portala doslej prejeli že več kot 30-odstotkov vseh naročil. Za naročila vrednosti nad 500 Evri je dostava teh brezplačna še dodajajo.

Predstavljene pa so bile tudi storitve Connected Services, ki so osnova proizvodnje 4.0, torej popolnoma omreženih procesov. Omenjeno centralno voden koncept zbiranja in analize podatkov, s čimer lahko učinkovito odzivno izboljšamo proizvodne procese in optimiziramo poslovanje.

Več informacij na www.bobst.com.