Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20180205 logo iop
Iniciativa Online Print ima zametke že davnega leta 2007.
Iniciativa Online Print se kot skupina interesentov za spletni tisk osnovala že davnega 18. decembra leta 2007. Omenjena skupina je z leti prerasla v združenje, kot ponudniki storitev spletnega tiska, uporabniki tovrstne programske opreme in proizvajalci so bili sklicani na pobudo svetovalca na tem področju, Bernda Zipperja. Njihov namen je bil postaviti in razvijati temelje področja spletnega tiska za bodoče generacije.

Združenje je v začetku delovalo predvsem proti konkurenčnim omejitvam v Nemčiji in na konkretnih problematičnih primerih posamičnih podjetij, ki so prihajale zaradi omenjenih omejite v konflikt s takratno zakonodajo. Iniciativa Online Print danes deluje v okviru celotnega evropskega območja in nudi podporo malim in tudi večjim spletnim tiskarnam. Danes se glede omejitev ukvarjajo s konflikti zaradi nove zakonodaje EU glede varstva podatkov v okviru platform spletnega tiska in trženja tiskovin.

V iniciativi so navdušeni nad poslovno raznolikostjo podjetij s ponudbo spletnega tiska in sožitjem malih in večjih akterjev v tej branži. Svoje poslanstvo vidijo v podpori enako mislečih glede spletnega tiska kot platforme za vse večje sodelovanje in mreženje tako ponudnikov storitev, kot tudi dobaviteljev/proizvajalcev. Za vse interesente zato organizirajo tudi različne dogodke, med njimi Online Print simpozij.

Več informacij na www.initiative-online-print.de.