Fogra: Nova serija delavnic Café

20170529 fogra cafe
Jeseni letos, od 6. septembra dalje, bo Fogra pričela z mesečnimi delavnicami Café na temo barv in barvnega upravljanja. Potekale bodo v njihovi novi stavbi v Münchenu-Aschheim (Nemčija). Delavnice so namenjene vsem s področij grafične in medijske industrije. Potekale bodo izključno v nemškem jeziku.

Trenutno je v načrtu že 10 terminov delavnic na temo dnevne barvno korektne proizvodnje, uporabno aktualnih barvnih rešitev in tudi prihajajočih inovacij na to temo. Med drugim bodo obravnavale tudi optimizirano barvno pretvarjanje v skladu z barvnimi referencami FOGRA51/FOGRA52, ki so osnova procesnih standardov ofsetnega in fleksotiska. Predstavljeno bo barvno upravljanje in vrednotenje skladno z barvno metričnim standardom CxF/X-4, ki je tudi osnova za dosledno barvno komunikacijo oziroma izmenjavo barvnih podatkov.

Delavnice bodo vodili neodvisni strokovnjaki s področja barv, barvne metrike in podobnega, udeleženci bodo deležni številnih praktičnih predstavitev. Potekale bodo v popoldanskem času, in sicer 3 ure od 15. ure dalje. Delavnice se bodo zaključile s prijetnim večernim druženjem in zakusko.

Vsi interesenti, ki se delavnic zaradi prezasedenosti, oddaljenosti … ne bodo mogli udeležiti, pa bo mogoče te spremljati preko spleta tudi naknadno.

Več podrobnosti najdete na tukaj.

Več informacij na www.fogra.org.