Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20160414 tavija logo
Podjetje Tavija, d.o.o. po daljšem premoru ponovno pripravlja dva seminarja na temo standardizacije tiska in barvnega nadzora. Z omenjenima seminarjema boste izvedeli, kako zagotoviti barvno korektnost od ustvarjenega posnetka do odtisa/izpisa. 
 


Novi standardi za ofset tisk in kakšne so prednosti njihove uporabe

Kdaj
: v torek, 13.6.2017 od 9:00 do 13:00 ure
Kje : v Ljubljani, Stegne 21c
Namenjen: za vse, ki se ukvarjate s pripravo za tisk, oblikovanjem in tiskom

Konec leta 2013 je mednarodna organizacija za standardizacijo ISO prenovila večino standardov, povezanih s pripravo za tisk, preskusnimi odtisi in tiskom. Od konca leta 2015 pa je na voljo tudi vse ostalo, kar je potrebno za njihovo uporabo v praksi - inštrumenti, ICC-opisi in programska podpora. V 2016 so precej spremenili tudi ISO-standard za izdelavo preskusnih odtisov. V Taviji so pripravili seminar, na katerem boste izvedeli vse podrobnosti povezane z novimi ISO-standardi. Spoznali boste, kaj prinašajo in zakaj je to precej velik korak v grafični industriji.


Barvni nadzor za fotografe

Kdaj
: v četrtek, 8.6.2017 od 9:00 do 13:00 ure
Kje : v Ljubljani, Stegne 21c
Namenjen: za napredne fotografe, ki želijo imeti nadzor nad barvami od pritiska na sprožilec naprej

Fotografi se dnevno srečujejo z obilico nastavitev (tako na fotoaparatu, kot v programski opremi za obdelavo fotografij), ki vplivajo na tehnično kakovost fotografij. Iz izkušenj vemo, da mnogi teh nastavitev ne poznajo dovolj dobro in se zato pogosto srečujejo s problemi, ki zaradi tega nastajajo. Pripravili so tudi seminar, na katerem boste spoznali rešitve mnogih tehničnih težav: od nastavitev na fotoaparatu, ki vplivajo na ostrino posnetka, do tega, kako za prave barve nastaviti fotoaparat, monitor in aplikacije za obdelavo fotografij ter kako enostavno zmanjšati ali celo odpraviti barvne nepravilnosti na fotografiji.



Več informacij:
Vito Antešič
TAVIJA d.o.o.
Stegne 21c
SI-1000 Ljubljana
T: 386 (0)1 511 40 10
F: 386 (0)1 511 16 32
S: www.tavija.si