Izobraževanje

Mednarodno sodelovanje SMGŠ

20190610 smgs
SMGŠ med drugim sodeluje tudi z Državnim izobraževalnim zavodom Jožef Stefan iz Trsta.
Srednja medijska in grafična šola Ljubljana se že vrsto let ponaša z odličnim sodelovanjem s sorodnimi šolami v tujini, od Finske do Poljske, Nemčije, Francije. S pomočjo evropskih sredstev sodeluje v različnih mednarodnih projektih. Predvsem pa je pomembna izmenjava dijakov, ki se srečujejo z vrstniki in delom v podjetjih, kjer opravljajo prakso. Več na to temo v aktualnem izidu revije Grafičar.

Preberi več

ICC-dan za barvne strokovnjake

20190610 icc dan
ICC-dan hkrati tudi v znamenju obiska sodobne tovarne industrijskih tiskalnikov Durst.
Konec maja je mednarodna komisija za barve ICC (angl. International Color Consortium) v sodelovanju s proizvajalcem merilne opreme Barbieri Electronics in proizvajalcem kapljičnih tiskalnikov Durst organizirala enodnevni dogodek v Bressanoneju, ki se nahaja na čudovitem južnotirolskem delu Italije in je centrala enega od najbolj uspešnih italijanskih podjetij grafične panoge, podjetja Durst. Enodnevni seminar na temo barvnega upravljanja na velikoformatnih tiskalnikih, namenjenih tisku na najrazličnejše tiskovne materiale, je bil organiziran v popolnoma novi stavbi Dursta. Program predstavitve je bil pester, med govorniki so bila najbolj znana imena iz sveta upravljanja barv, standardizacije, proizvajalcev RIP-ov, merilne opreme in seveda tiskalnikov. Kratke reportaže ne spreglejte v aktualnem izidu revije Grafičar.

Papirniško šolo zaključila tretja generacija

20190531 papirniska sola tretja generacija1
Papirniško šolo uspešno zaključila tretja generacija slušateljev.
Papirniško šolo, ki jo v okviru Akademije za papirništvo že tretje leto organizira in izvaja Inštitut za celulozo in papir skupaj s partnerskimi podjetji s področja proizvodnje papirja, je včeraj s slavnostno podelitvijo potrdil o uspešno opravljenem izobraževanju zaključila nova generacija papirničarjev. Inštitut že napoveduje Papirniško šolo 2019/2020, kar pomeni, da se za prihodnost kompetentnega in visoko kvalificiranega papirniškega kadra ni bati, kot tudi ne za konkurenčnost panoge.

Preberi več

Sppring za papirno in grafično industrijo

20190530 sppring
Brezplačna delavnica na temo potrebnih veščin, usposabljanja in izobraževanja v papirni in grafični industriji v okviru projekta SPPRING
Strokovnjaki iz industrije in za izobraževanje so vabljeni, da se pridružijo na brezplačni delavnici na temo potrebnih veščin, usposabljanja in izobraževanja v papirni in grafični industriji v okviru projekta SPPRING, potekala bo v Gradcu (Avstrija) 6.6.2019. Obisk delavnice ter prevoz v Gradec in nazaj v Ljubljano sta za vse interesente BREZPLAČNA.

Preberi več

Delavnica vodenja skupine v proizvodnji

20190530 delavnica vodja proizvodnje
Dobro usposobljen vodja proizvodnje je ključnega pomena za vsako proizvodnjo.
V okviru projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetencki je namenjen vsem s srednjo poklicno ali nižjo izobrazbo in so starejši od 45 let, vas vabimo na brezplačno usposabljanje, ki prinaša nova poklicna znanja s področja vodenja proizvodnje. Razpoložljivi bodoči termini so: 11., 12., 19. in 20. junij 2019.

Preberi več

Bobst: Strokovni dnevi 2019

20190523 bobst meerbusch
Bobstovi strokovni dnevi 2019 so potekali v kompetenčnem centru Bobst v Meerbuschu.
Bobstovi strokovni dnevi v Meerbuschu blizu Düsseldorfa (Nemčija), ki so bili v aprilu letos, so bili tematsko osredotočeni na predstavitev strojev razreda Master in samo izdelavo zložčljove embalaže iz običajnega in valovitega kartona. Bobstovo kot drugo najzmogljivejše prodajno in storitveno podjetje na svetu za področje izdelave embalaže, je za področje dodelave zloženk iz običajnega kartona predstavilo dva visoko zmogljiva stroja, ploski izsekovalnik Mastercut 106 PER in lepilno linijo Masterfold 75, za področje dodelave zloženk iz valovitega kartona pa ploski izsekovalnik Mastercut 1.7 in lepilno linijo Masterfold 230.

Preberi več