Izobraževanje

Vpogled v najaktualnejše smernice in inovacije

20190405 intergrafikamodernpak
Dobrodošli med novosti grafične industrije, papirja, embalaže in pakiranja.
Prihajajoča sejma Intergrafika & Modernpak ponujata celovit vpogled v najaktualnejše smernice in inovacije obeh panog, neposredne poslovne stike in predstavitve v živo s priznanimi domačimi in tujimi razstavljavci oziroma strokovnjaki. Poleg bogatega razstavnega programa sejma bo obiskovalcem na voljo tudi pester program strokovnih in predstavitvenih dogodkov, na katerih boste lahko s strokovnjaki in proizvajalci iz regije in tujine izmenjali različna mnenja in dobili odgovore na vprašanja.

Preberi več

6. Fogrin simpozij

20190406 fogra Symposium
Primerjava z ofsetnim odtisom tudi v kapljičnem tisku?
6. Fogrin simpozij z naslovom (Digital Printing meets Offset - digitalni tisk sledi ofsetnemu) bo obravnaval stičišče kapljičnih tehnologij tiska z ofsetno. Tama je namenjena vse komercialnim in embalažnim tiskarjem, ki v svojem poslu uporabljajo kapljično tehnologijo tiska.

Preberi več

ICP: Standardizacija barvne reprodukcije v tisku

20190410 icp seminar
Seminar je namenjen vsem, ki na kakršen koli način sodelujejo v procesu priprave in izdelave različnih grafičnih izdelkov.
Inštitut za celulozo in papir na osnovi uspešno izvedenega seminarja o standardizaciji v večbarvnem tisku, ki je potekal aprila 2017, vabi na prenovljen strokovni seminar o standardizaciji barvne reprodukcije in komunikaciji v barvni verigi. Strokovni seminar je pripravljen tako, da bo osvežil in dopolnil znanje kadrov v papirnicah, tiskarnah, embalažnih podjetjih in oblikovalskih studiih. Vsekakor bo tudi odlična priložnost za mreženje in izmenjavo izkušenj.

Podrobnosti programa akademije Xeikon Café znane

20190319 xeikon cafe
Xeikon Café 2019 bo obravnaval različna poslovna področja digitalnega tiska. Številne možnosti uporabe na trgu bodo predstavili v živo.
Xeikon je nedavno razkril podrobnosti programa akademije Xeikon Café Akademie, ki bo od 26. do 28. marca v Lieru (Belgija). V okviru poslovnih diskusij "Business Talks” in tehnoloških “Tech Talks” bo Xeikon Café razkril nove poslovne možnosti tako z ekonomskega, ko tudi tehničnega vidika.

Preberi več

28. simpozij Ingede

20190312 ingede symposium
Osrednje teme simpozija so bile trajnostne knjige, samolepilne etikete in UV-barve.
V februarju letos je v Münchnu (Nemčija) potekal 28. simpozij Ingede, ki je iz različnih zornih kotov obravnaval predvsem temo recikliranja papirja vse od reciklabilnosti starih oziroma odpadnih papirjev in povezano problematiko razbarvanja tega. Izpostavljen je bil tudi nov zakon o embalaži, predvsem kaj dobrega prinaša papirni industriji.

Preberi več

Online Print Symposium s 15 mednarodnimi govorci

20190218 online print symposium
Online Print Symposium bo razkril nove poslovne modele, ki jih nakazujejo trendi.
Prihajajoči simpozij spletnega tiska (Online Print Symposium) bo v dveh dneh predstavil poslovne ideje in inovacije. Nastopilo bo 15 mednarodnih govorcev, dogodek pa bo 3. in 4. aprila 2019 v München-u (Nemčija).

Preberi več