Izobraževanje

Fogra vabi na 10. jubilejni simpozij UV-tiska

20180726 10 uvprinting fogra forum
10. uporabniški simpozij na temo UV-tiska bo 7. in 8. novembra letos v Münchnu (Nemčija).
UV-ofsetni tisk je v zadnjih letih postal bolj razširjen in nova tržna niša.  Prehod na UV-način tiska je danes bistveno enostavnejši, poslovne oziroma strateške odločitve glede nakupa novih so težje, saj se je potrebno odločiti med konvencionalno in UV-tehnologijo. Za poslovni uspeh so danes ključnega pomena nova vedenja, raznovrstnost potrošnega materiala in potrebe trga so se bistveno povečale. V ta namen Fogra prireja 10. forum UV-tiska (User Forum UV Printing ), ki bo 7. in 8. november 2018 v Münchnu (Nemčija).

Preberi več

Nadzor potiskljivosti materialov ...

20180611 icp seminar
V procesu reševanja težav najpomembnejši sistematični pristop.
V četrtek, 5. aprila 2018, je bil v prostorih Inštituta za celulozo in papir seminar o potiskljivosti materialov. Namen dogodka je bil predvsem predstaviti pristope in metode sistematičnega reševanja težav v tiskarski proizvodnji, kar zagotavlja učinkovitost in prihrani dragocen čas. Nekaj povzetkov s predstavitev si poglejte v tokratnem izidu revije Grafičar.

Preberi več

Ne spreglejte bližnje konference PRINT 4.0

20180416 Print40 eng
Razvoj industrije 4.0 (Print 4.0.) in četrta industrijska revolucija narekujejo nove smernice tudi v razvoju grafične industrije kot simbioze industrije in tiska. grafična industrija 4.0 pomeni digitalizacijo, individualizacijo in personalizacijo tiska z omreženo povezanimi inteligentnimi grafičnimi stroji oziroma sistemi. Na to temo bo v aprilu v Čatežu (Slovenija) organizirana mednarodna konferenca PRINT 4.0.

Preberi več

ICP: Seminar Kontrole potiskljivosti materialov

20180302 logo icp

Inštitut za celulozo in papir v sodelovanju s svetovno uveljavljenim nizozemskim podjetjem IGT Testing Systems organizira brezplačni seminar o kontroli potiskljivosti materialov. Na seminarju bodo prikazane različne metode, ki so uporabne pri razvoju, kontroli ter reševanju težav v tisku.

Preberi več

Konica Minolta vabi na IT EvolutionNOW

20180214 itevolutionnow
Dnevno nas bombardirajo z izrazi kot so: »digitalna transformacija«, »industrija 4.0«, »delovno okolje prihodnosti« in podobnimi. Kaj vse to prinaša, kako to vpliva na nas, poslovno in zasebno? Očitno se v IT-ju dogaja evolucija. Je to evolucija tehnologije, načina kako upravljamo s podatki in informacijami, evolucija poslovanja? Vse to ali morda še kaj več? Ne spreglejte dogodka podjetja Konica Minolta.

Preberi več

Iniciativa Online Print že deset let

20180205 logo iop
Iniciativa Online Print ima zametke že davnega leta 2007.
Iniciativa Online Print se kot skupina interesentov za spletni tisk osnovala že davnega 18. decembra leta 2007. Omenjena skupina je z leti prerasla v združenje, kot ponudniki storitev spletnega tiska, uporabniki tovrstne programske opreme in proizvajalci so bili sklicani na pobudo svetovalca na tem področju, Bernda Zipperja. Njihov namen je bil postaviti in razvijati temelje področja spletnega tiska za bodoče generacije.

Preberi več