Tecnau predstavil novo rezalno linijo


Nova rezalna linija Tecnau Stack 1212.
Podjetje Tecnau je trgu predstavil nov sistem za razrez in zlaganje rezanih produktov, to je linija Stack 1212. Nov sistem je namenjen obdelavi pol formata B2+ z zmanjšanim obsegom ročnega upravljanja s polami in rezanimi produkti z avtomatizirano in povezano dodelavo razreza in zlaganja.

S sistemom Stack 1212 lahko obdelujemo papir gramature od 70 do 350 g/m2. Najmanjši izhodni rezan format znaša 102 x 127 mm (dodelava razglednic), pri čemer je lahko na polo umeščen le en primerek in do največ 21 teh. Stack 1212 obdeluje s hitrostjo do 6000 pol formata B2 (do 533 x 749 mm) na uro. Po navedbah proizvajalca je sistem kot linijski sestav tudi prostorsko varčen, saj njegova tlorisna zahteva znaša le okvirnih 30 m2.

Sistem ima funkcijo dvojnega ali vmesnega enojnega reza, reže lahko vzdolžno ali prečno, nastavitev stroja za rezanje pa zahteva le nekaj minut. Stack 1212 lahko obdeluje neposredno v povezavi s tiskarskim strojem, lahko pa tudi posredno, kar omogoča obdelavo tiskovin z različnih tiskarskih strojev. Po želji ga lahko dopolnimo tudi s podajalnikom palet. Na palete se skladi rezanih produktov zlagajo v poljubnih konfiguracijah in izbrani končni višini sklada.

Več informacij na www.tecnau.com.