Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

MBO trgu ponudil nov zgibalni stroj A80.
S sistemom A80 je podjetje MBO Postpress Solutions GmbH ponudilo nov zgibalni stroj, ki omogoča omreženo delovanje vse od vlagalnika do izlagalnika. Po navedbah proizvajalca lahko na integriranem uporabniškem vmesniku z zaslonom upravljamo in nastavljamo poljubne tovrstne sisteme v omrežnem proizvodnem sestavu.

S programsko rešitvijo “Datamanager 4.0” lahko zgibalni sistem A80 integriramo v poljubni MIS-sistem za upravljanje proizvodnje. V kolikor ima sistem aktivirano tudi funkcijo RAS, pa ta sistemu omogoča še podporo na daljavo, ki je trenutno s strani podjetja MBO kot storitev še brezplačna.

Kadar imamo na paleti več različnih zgibalnih opravil, je več kot uporabna funkcija „Autopilot“. Ta samodejno prepozna drugo opravilo in signalom opozori operaterja, da bo sistem nekaj časa deloval v prostem teku, da lahko pravočasno zamenjamo paleto na izhodu in na to ločeno izlagamo zgibane pole. Lahko pa produkcijsko učinkovitost zgibalnega sistema A80 nadgradimo z zlagalnim robotom CoBo-Stack, ki reagira na omenjeni signal in ustrezno ločeno zlaga opravila na posamezne palete.

Sistem A80 lahko deluje v različnih energijsko varčnih načinih, lahko deluje v ročno ali samodejno vodenem načinu. Po navedbah proizvajalca lahko stroj A80 na ta način povežemo s katerimkoli drugim strojem druge blagovne znamke.

Več informacij na www.mbo-pps.com.