Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Z rezalniki PFi lahko brez ročnega napora dodelamo običajne in tudi bolj zapletene tiskovine, kot so embalaža, mape, voščilnice, nalepke in etikete.
Novi rezalni sistem FKS / PFi B3 + je po zasnovi avtomatizirana, digitalna rezalna miza za kreativno dodelavo tiskanih aplikacij. Novost po navedbah proizvajalca poleg funkcije rezanja omogoča še žlebljenje in perforiranje. Sistem omogoča obdelavo različnih papirjev, laminiranih tiskovin, etiket in podobnih sintetičnih materialov gramature do 400 g/m².

Klasični izrez na novem rezalniku je prav tako natančen kot konturni izrez, izrežemo lahko tudi okna ali pa material obdelamo s perforacijo. S posebnim orodjem pa lahko izvajamo tudi žlebljenje. V eno obdelovalno glavo lahko hkrati vpnemo dva noža in orodje za perforacijo hkrati. Z rezilom PFi lahko v kratkem času brez ročnega dela izdelamo tako običajne izdelke kot kompleksnejše, denimo embalažo, mape, voščilnice, nalepke in etikete. V nasprotju s klasičnim izsekovanjem sistem za digitalni izrez uporablja digitalno definirane predloge, kar omogoča prilagodljiv izrez, nenazadnje tudi variabilni.

Sistem vključuje programsko opremo PFi Blade Connect, ki podpira PDF-predloge za razrez, ki so definirane v vektorski obliki posamezne funkcije so urejene po plasteh.  V stopnji uvažanja predlog v sistem posamezne plasti dodelimo želeni funkciji obdelave. Nalaganje ustrezne predloge obdelave pa je lahko izvedeno tudi s pomočjo odčitavanja natisnjene QR-kode, ki jo prebere kamera CCD. Odčitavanje dodatnih natisnjenih registrskih oznak v obdelavi omogoča kompenzacijo nihanja natisnjene podobe predloge z želeno natančnostjo izreza. Popolnoma samodejno krmiljena vpeta orodja sledijo definicijam po plasteh predloge za razrez, zato je možno do končnega izdelka priti popolnoma avtomatizirano.
 
 
Predstavitev nove rezalne mize.


Digitalna rezalna miza FKS / PFi Blade B3 + ponuja ustvarjalne možnosti na način avtomatiziranega proizvodnega procesa. Nov sistem je še posebej uporaben v kombinaciji s sistemom za parcialno nanašanje UV-lakirnega sredstva FKS / Duplo DuSense DDC-810. V tej kombinaciji je dodan vrednost tiskovinam zagotovljena.

Več informacij na www.fks-hamburg.de.