Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Horizon je med drugim predstavil troreznik HT-300 z novo funkcijo dvojnega reza.
Nedavno konec septembra je proizvajalec dodelavnih rešitev Horizon prvič predstavil novosti serije iCE, poleg teh pa tudi delovni sistem v oblaku iCE Link. Novosti so bile prvič predstavljene v okviru dogodka Finishing-First v Quickbornu (Nemčija).

Novo serijo rešitev Horizon iCE zaznamuje oznaka “i”, ki pomeni integienco, integracijo, interkacijo (Intelligence, Integration, Interaction); oznaka “C”, ki pomeni povezavo (Connection); in oznaka “E”, ki predstavlja učinkovitost (Efficiency). Skratka novi sistemi so zasnovani v smeri avtomatizacije in povezovanja sistemov, ključno vlogo pri tem igra osrednja programska oprema za upravljanje poteka dela v oblaku iCE Link, ki omogoča spremljanje, analizo in vizualizacijo proizvodnih procesov v realnem času in s tem spremljanje njihove učinkovitosti. S strani Horizona pa so na povezanih sistemih zato zagotovljeni intervali preventivnega vzdrževanja in možnost vzdrževanja na daljavo. Vse naprave znamke Horizon je po navedbah proizvajalca mogoče povezati z iCE Link.

Na dogodku Finishing-First je Horizon predstavil koncept pametne tiskarne z rešitvami Smart-Factory, s katerimi je možno učinkovito izvajati opravila manjših in srednjih naklad, pa tudi izvedbo enega samega izvoda knjige. Vsi uporabljeni sistemi so bili med seboj povezani v sistem v oblaku iCE Link, ti so bili:
  • robotska roka, ki knjižne bloke prenaša iz visoko zmogljivega podajalnika Hof-400 na lepilno linijo BQ-270V z enim primežem,
  • popolnoma avtomatska linija za vezavo BQ-500 s štirimi primeži v novi zasnovi,
  • troreznikHT-300 z novo funkcijo dvojnega reza, ki med drugim omogoča obdelavo brošur z zapiralnim 6 in 8-stranskim ovitkom.

 

Več informacij na www.horizon.co.jp.