FKS nadgradil družino rešitev Docucutter


Novi FKS/Duplo Docucutter DC-618 se lahko uporablja kot popolnoma integriran sistem tiskarske proizvodne verige.
FKS je svojo serijo večfunkcijskih dodelavnih rešitev FKS/Duplo Docucutter razširil z dodatnim modelom Docucutter DC-618, ki predstavlja nadaljnji razvoj modela FKS/Duplo Docucutter DC-616 Pro. S hitrostjo obdelave do 23 listov na minuto je novi model več kot dvakrat hitrejši od predhodnega, upravljanje pa olajša 115-milimetrski na dotik občutljiv zaslon.

V delovnem pomnilniku sistema je na voljo 250 pomnilniških mest, ki naj bi dodatno poenostavili že tako ali tako avtomatiziran postopek dodelave. Časi priprave so dejansko nični, saj je potrebno izbrati le ustrezno želeno opravilo, Docucutter pa obdelavo izvede s pomočjo registrskih oznak in črtnih kod samodejno, samodejno kompenzira tudi morebitne odklone tiskane podobe.

Integrirani PC-krmilnik omogoča tudi povezavo z vtičnikom EFI Fiery DFE Connector in knjižnico predlog, kar poenostavlja proces upravljanja, hkrati pa je zagotovljena zanesljivost obdelave kakršnikoli tiskanih predlog s sistemom DocuCutter. Omenjena knjižnica namreč olajša pripravo novih opravil, saj ponuja interaktivni katalog z osnovnimi delovnimi predlogami za samo pripravo na tisk.

FKS/Duplo Docucutter DC-618 je rešitev z vsem v enem.

DC-618 je standardno opremljen s priključkom EFI Fiery DFE in ga je zato mogoče v celoti integrirati v poljubne delovne tokove tiskarn. Zahvaljujoč podpori podatkov oblike XML na PC-krmilniku omenjena programska oprema EFI omogoča samodejno pripravo stroja DC-618 na dodelavo.

Novi Docucutter ima dodelavna orodja zasnovana modularno, zato jih lahko enostavno poljubno menjujemo in dopolnjujemo. Tako omogoča na primer uporabo do 20 žlebilnih orodij, te izbiramo glede na razmak žlebljenja in samo gramaturo papirja, ki ga obdelujemo. Na voljo so še moduli za perforacijo in zgibanje, vse pa med seboj seveda lahko tudi kombiniramo. Del sistema je še šest vzdolžnih nožev in en prečni za ustrezen razrez pole na končen format tiskovine. DC-618 naj bi bil po navedbah proizvajalca še posebej primeren za obdelavo aplikacij manjših formatov, kot so vizitke. Iz enega lista SRA3 lahko z novim sistemom denimo popolnoma samodejno izdelate do 21 vizitk.

Več informacij na www.fks-hamburg.de.