Böwe Systec nadgradil serijo rešitev Fusion


Fusion Speed z visoko stopnjo avtomatizacije omogoča obdelavo 30.000 kuvert na uro.
Novost v ponudbi Böwe Systec naj bi bila javnosti razkrita na Drupi, a da ne bo potrebno čakati celo leto, so jo javnosti razkrili kar preko spleta s predstavitvijo celotne ponudbe poštnih linij.

V ponudbi rešitev serije Fusion so odslej trije modeli dodelavnih linij:
  • Osnovni Fusion Cross po navedbah proizvajalca zagotavlja najvišjo stopnjo prilagodljivosti dnevnim opravilom. Obdeluje lahko priloge formatov B6+ do B4 in debeline vse do 15 mm oziroma skupne teže 1 kg. Linija deluje s hitrostjo največ 24.000 taktov na uro.
  • Nov model Fusion Speed zagotavlja najvišjo hitrost obdelave vse do 30.000 kuvert na uro in je zmožen obdelovati priloge v formatu B6+ do B5 in debeline vse do 15 mm. Zaradi visoke stopnje avtomatizacije procesa obdelave je nov model namenjen vsem s potrebo po višjih zmogljivostih obdelave z manj potrebnih operaterjev.
  • Tretji model pa je Fusion Lite, ki podpira obdelavo celotnega obsega formatov prilog s hitrostjo vse do 16.000 kuvert na uro.

Vsi trije modeli so zasnovani na patentirani tehnologiji kuvertiranja (princip Flow-delovanja) - z drugimi besedami gre za celokupno konstantno hitrost obdelave, pri čemer so delikatni procesi, kot je vlaganje priloge, neopazno upočasnijo tudi do 4,5-krat. Po navedbah proizvajalca je zato proces obdelave veliko bolj stabilen in zanesljiv.

Predstavitev sistema Fusion Speed.

Visoka stopnja avtomatizacije
Vsi modeli so na voljo s programskim paketom, ki naj bi poenostavil in pospešil celoten postopek proizvodnje. Programska oprema za upravljanje Böwe Cockpit poenostavlja pripravo in obdelavo naročil, spremembe formata se izvedejo samodejno, prehodni časi in s tem izpadi so občutno zmanjšani, izognemo se tudi operativnim napakam. Po navedbah proizvajalca je za menjavo opravila potrebnih zgolj 90 sekund.

Sistemi so lahko med seboj povezani, vse procese in sisteme pa pri tem lahko spremljamo preko osrednjega vmesnika Böwe One na podlagi zajetih podatkov v realnem času. Na podlagi analiz teh lahko delovne procese bolje načrtujemo, enostavno je tudi odkrivanje prostih zmogljivosti. Tovrstno nadzorovana proizvodnja s pomočjo hrambe podatkov v bazi omogoča tudi nadzor in sledenje materialom, kar zagotavlja 100-odstotno celovitost uporabe sistema upravljanja.

Böwe Systec je programsko opremo razvil oziroma prilagodil tudi manjši serijski obdelavi, zlasti obdelavi manjših variabilnih opravil. Z njo lahko priloge obdelujemo tudi neposredno iz zvitka.

Sistem nabiralnika Boxit
Vsi modeli linij serije Fusion so opremljeni tudi s tako imenovanim sisteom nabiralnika Boxit. Ta napolnjene kuverte samodejno zazna in odvaja iz sistema, kar je običajno moral dosledno izvajati ročno operater sam.

Več informacij na www.boewe-systec.com.