Tecnau: Novi Streamfolder za produkcijo knjig

20200516 StreamFolder 5152
Novi Streamfolder 5152 znamke Tecnau je namenjen dodelavi knjig.
Podjetje Tecnau je nedavno predstavilo novo knjigoveško linijo, ki je namenjena direktni in posredni dodelavi knjig tiskanih na visoko zmogljivih sistemih neskončnega kapljičnega tiska. Poleg funkcije zgibanja a novi Streamfolder 5152 omogoča tudi režanje in znašanje.

Streamfolder 5152 omogoča knjigoveško dodelavo naročil večjih in manjših naklad. Njegova produkcijska hitrost obdelave znaša vse do 230 m/min. V prvi vrsti omogoča funkcijo zgibanja z enojnim ali dvojnim vzdolžnim zgibom s pomočjo lijaka, kar zagotavlja stabilen in zanesljiv transport papirja, tudi lažjih, skozi dodelavno linijo vse do procesa rezanja in znašanja. Nemoten in stabilen pretok s konstantno napetostjo papirja zagotavlja tudi manj zvijanja tega v procesu dodelave. Sama linija sestoji iz rezalnega modula Stremfolder c51 in zgibalnega Stremfolder f50.

Nov zgibalni sistem omogoča tudi obračanje zgibanih pol za 180 stopinj, znašanje delnih knjižnih blokov je možno v razkoraku. Pri tem je možno uporabljati tudi pomožno lepljenje ali spenjanje teh za nadaljnjo enostavnejšo ročno lepljenje oziroma vezavo celotnega knjižnega bloka. Na željo uporabnika je za učinkovito zlaganje zgibanih in znešenih pol možno integrirati tudi vibracijsko mizo.

Novi Streamfolder 5152 podpira tudi koncept povezljivosti internet stvari (IoT - Internet of Things), ki omogoča oddaljen nadzor in diagnosticiranje, omogočene so tudi samodejne posodobitve programske opreme.

Več informacij na www.tecnau.com.