FKS & EFI: Novosti serije Docucutter

20200504 DC646
Nova programska podpora sistemov FKS/Duplo Docucutter DC-646 Pro in DC-746 je povezana s stopnjo priprave.
Serija sistemov FKS/Duplo Docucutter je deležna razširitve. Novi večfunkcijski sistemi, so bili posebej razviti za namen dodelave digitalno natisnjenih tiskovin, združuje funkcije porezave, žlebljenja, perforiranja in zgibanja v enem prehodu. Listi oziroma tiskane pole se obdelujejo posamično in ne v skladih, kar zagotavlja kakovostnejšo dodelavo bolj občutljivih materialov brez kakršnih koli sledi stiskanja, pretiskovanja in podobnega. Novosti serije Docucutter predvsem zagotavljajo večji pretok opravil oziroma hitrejšo dodelavo.

Sistemi so po navedbah proizvajalca zasnovani na visoki stopnji avtomatizacije. Grafični uporabniški vmesnik omogoča hitro in intuitivno nastavitev opravil dodelave, ponavljajoča opravila pa je možno tudi shraniti za ponovno uporabo. Z uporabo črtnih kod lahko produkcija poteka bolj samodejno, spremembe opravil so možne v zgolj 20 sekundah. Poseben vgrajen ultrazvočni nadzorni sistem dvojnih listov pri tem skrbi za nemoteno oziroma kakovostno dodelavo. Po navedbah FKS z novi sistemi prihranijo tudi do 85 odstotkov časa v primerjavi s klasičnim načinom upravljanja teh. Zaradi enostavnejša upravljanja in večje avtomatizacije novosti prinašajo tudi manjše stroške obratovanja, saj v prvi vrsti za upravljanje teh potrebujemo manj operaterjev, njihova zasnova ima tudi manjše prostorske zahteve, na način dodelave v enem prehodu, pa so zmanjšani dodatni proizvodnji koraki, kar prinaša tudi manj energijskih stroškov. Vgrajeni nadzorni sistemi in visoka stopnja avtomatizacije bi nenazadnje po besedah proizvajalca morali znatno zmanjšati tudi količino odpadka.


Predstavitev sistema FKS/Duplo Docucutter DC-646 Pro.


Avtomatsko upravljanje
Nov programski del modelov FKS/Duplo Docucutter DC-646 Pro in DC-746 je povezan neposredno s pripravo s pomočjo posebnih novih vtičnikov (DFE-Connector). Ti omogočajo neposredno podatkovno povezavo z delovnim sistemom EFI Fiery Command, kar omogoča avtomatsko pripravo procesov dodelave. Dodatni vtičnik PC-Controller sistemov Docucutters zagotavlja digitalno XML-strukturo podatkov opravil, ki so združljivi za uporabo v upravljanih sistemih priprave EFI. Na ta način so digitalnim predlogam za tisk v naprej samodejno dodane oznake in črtne kode, ki zagotavljajo kakovostno avtomatizirano tiskanje in dodelavo v enem prehodu. 

Povezan JDF-delovni sistem
Model FKS/Duplo Docucutter DC-646 podpira tudi JDF-podatkovni protokol, zato omogoča tudi način JDF-povezave z ostalimi sistemi proizvodnje. Poleg načina JDF, se podatki lahko pri tem izmenjujejo tudi v načinu JMF s prametri opravila vse od zasnove, tiska in dodelave. Povezava v osrednji informacijsko upravljani sistem MIS uporabnikom omogoča celostno spremljanje in nadzor proizvodnje. S funkcijo Ultimate Bindery lahko izdelujemo tudi ustrezno strukturirane JDF-podatke opravil, ki so združljivi z upravljanjem sistema DC-646. Ti so v sistem posredovani samodejno, v čakalni vrsti čakajo, dokler jih v dejansko rabo ne kličemo s pomočjo odčitavanja že omenjenih črtnih kod. V JDF-podatkovni strukturi so zajete vse nastavitve funkcij, ki jih omogoča sistem DC-646.

Več informacij na www.fks-hamburg.de.