Zünd na sejmu Fachpack 2019

20190903 zuend bhs150
S sistemom Zünd BHS150 lahko proizvajalci embalaže izkoristijo ves potencial popolnoma avtomatizirane proizvodnje.
Na letošnjem Zünd razstavnem prostoru se vse vrti okoli učinkovitega avtomatiziranega rezanja najrazličnejših embalažnih materialov – od trdega in valovitega kartona do zaščitne pene. Na sejmu Fachpack 2019 bo podjetje Zünd med drugim prikazalo tudi, kako v resničnem proizvodnem procesu izgleda zanesljiv in popolnoma avtomatiziran postopek rezanja materialov. Več različnih možnosti optimizacije prinaša trajno povečanje dobičkonosnosti. Od avtomatskega menjalca rezkarjev in robotike do popolnoma integriranih proizvodnih linij z avtomatiziranim podajanjem materiala. Na sejmu Fachpack v Nürnbergu (hala 8, razstavni prostor 518) Zünd predstavlja nedavno razvit sistem nakladanja in razkladanja Zünd BHS150 za uporabo v industrijskih proizvodnih linijah. Z višino nakladalnega prostora do 1,5 m ponuja bistveno daljše neprekinjeno delovanje, kar pomeni visoko učinkovito in ekonomično proizvodnjo.

Za prikaz neprekinjenega rezanja brez avtomatskega nakladanja materiala Zünd razstavlja digitalni rezalnik G3, ki je zasnovan za obdelavo valovitega kartona in embalažne pene na tandem vakum mizi. S takšno konfiguracijo se nakladanje in razkladanje materiala odvija brez prekinitev razreza. Sistem rezanja je opremljen tudi z avtomatskim menjalcem ARC, ki lahko sprejme do osem različnih rezkarjev. To operaterju omogoča, da ima ves čas nadzor nad rezkarji, hkrati pa se zmanjša čas potreben za menjavo le-teh, kar dodatno povečan učinkovitost uporabe sistema.

Aleksandar Lazič, vodja oddelka za embalažo pri Zünd-u pojasnjuje: »Proizvajalci embalaže delujejo pod stalnimi časovnimi in stroškovnimi pritiski. Naše modularne rešitve za rezanje in podajanje materialov so namenjene njihovim individualnim potrebam po avtomatizaciji in omogočajo, da je digitalna dodelava še bolj učinkovita in donosna«. Primer tega je kolaborativna tehnologija robotov. Zünd uporablja robotsko roko Universal Robots za prikaz konfiguracije primerne za industrijske namene. Robot pobere razrezane dele iz rezalnega sistema Zünd S3 in jih postavi na vnaprej določene lokacije.
 
Industrijska stopnja razreza - Zünd BHS150.

Načrtovanje, nadzor in spremljanje proizvodnega procesa so ključnega pomena za učinkovito proizvodnjo. Programska oprema Zünd Cut Center ZCC ponuja uporabniku celovit virtualni nadzorni center za digitalno obdelavo materiala. Z novimi funkcijami, kot so hitrejši način registracije in nadzorna plošča, ki nenehno prikazuje podatke o delovanju rezalnih sistemov, so še bolj uporabniku prijazna in prilagodljiva.

Več informacij na www.zund.com.