Ribler: Dve novosti lepljene vezave

20190401 Ribler
Gecko 100 Zero Emission Binder proizvajalca Ribler je namenjen produkciji trdih platnic.
Podjetje Ribler iz Stuttgarta (Nemčija) je trgu predstavil dve novosti CO2-nevtralne vezave, ki sta zasnovani na tehnologiji lepljene vezave z uporabo vodno osnovanih lepil. Poseben Ribler-jev tehnološki proces lepljenja ne povzroča lahkohlapnih emisij, prav tako ne povzroča odpadkov in s tem povezanih težav skladiščenja.

V ponudbi rešitev lepljene vezave sta tako odslej Gecko Block Binder in Zero Emission Binder. Prvi polavtomatski sistem je namenjen lepljeni vezavi knjižnih blokov dolžine lepljenja do 530 mm s hitrostjo 200 primerkov na uro. Z drugimi besedami to pomeni 400 blokov formata DIN A4, 600 formata  DIN A5 in 1.000 formata DIN A6. Minimalna poraba lepila zagotavlja čistost lepilne letve, kar ni običaj v večini tovrstnih sistemov. Na ta način so stroški lepljenja minimizirani, proces pa okolju prijazen in zdravju neškodljiv.


Gecko 100 Zero Emission Binder pa je namenjen popolnoma avtomatizirani proizvodnji trdih platnic in trdi vezavi s hitrostjo 100 vezanih primerkov na uro. Prvič je bil omenjen sistem predstavljen na japonskem strokovnem sejmu IGAS 2018 v Tokiu. Začetek uradne prodaje bo takoj po opravljenih testih razvoja.

Več informacij na www.ribler-gmbh.de.