Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190304 meccanotecnica Universe web
Podjetje Meccanotecnica je na letošnjem dogodku Hunkeler Innovationdays predstavilo nov sistem Universe Web za produkcijo šivanih knjig direktno iz zvitka.
Letošnji dogodek Hunkeler Innovationdays je javnosti razkril številne grafične novosti, med katerimi je tudi nov sistem Universe Web za produkcijo šivanih knjig direktno iz zvitka, proizvaja ga Meccanotecnica. Nov sistem predstavlja linijski sestav več strojnih modulov za neposredno dodelavo knjig (troreznik, šivanje, stiskanje ...).

Na dogodku je bil sistem Universe Web v osnovi predstavljen kot linijska kombinacija Hunkeler strojnega modula za odvijanje zvitka UW6 in rezalnika CS8 (8. generacija). Uporabnikom zagotalvja višjo stopnjo produktivnosti in ga je možno neposredno povezati s sistemi kapljičnega tiska, saj hitrost njegove dodelave omogoča tisk pri polni hitrosti. Odlika novega sistema je po navedbah proizvajalca tudi hitri čas priprave.
 
Predstavitev delovanja novega šivalnega sistema knjig Universe Web.


Nov sistem je modularno in večfunkcijsko zasnovan za kakovostno izvedbo šivane vezave. Poleg avtomatskega troreznika je opremljen tudi z zmogljivo stiskalnico knjižnih blokov (sila stiska do 4000 kg). Na ta način so ti bistveno tanjši in bolj čvrsti. Vezani knjižni bloki so kot taki pripravljeni za nadaljnjo aplikacijo mehkih ali trdih platnic.

Troreznik sistemu omogoča obdelavo različnih formatov. Za upravljanje je sistem v osnovni konfiguraciji opremljen s programsko opremo, ki zagotavlja boljše vodenje materiala in zanesljivejše obratovanje.

Več informacij na www.meccatec.it.