Polar z novim modelom družine rešitev Digicut

Digicut Family
Družino Polar-jevih laserskih rešitev razreza sestavljajo Digicut Eco, Digicut Plus in Digicut Pro.
Podjetje Polar je nedavno na dogodku Print Digital Convention v Düsseldorfu (Nemčija) predstavilo celotno družino rešitev Digicut. Novost te je  model Digicut Plus. Po navedbah proizvajalca ta dopolnjuje družino rešitev Digicut in zapolnjuje vrzel med modeloma Eco in Plus. Vsi modeli so zasnovani na laserski tehnologiji razreza, slednja sta namenjena neposrednemu razrezu, saj sta opremljena s transportnim trakom za vodenje materiala.

Modela rezalnikov Digicut Plus in Pro sta zasnovano z lasersko celico, ki krmili začetek rezanja s pomočjo zaznave začetka odtisa ali linij preganja. Laser na osnovi Galvo-tehnologije s sistemom usmeritvenih zrcal omogoča razrez materiala visokih hitrosti, zato sta oba omenjena modela namenjena dodelavi večjih naklad.

Upravljanje in izlaganje materiala je modularno prilagodljivo specifičnim zahtevam uporabnikov. Napredna modela sta standardno opremljena s transportnim trakom, opcijsko lahko v linijo umestimo tako vlagalnik, kot tudi izlagalnik. Dodatna možnost je tudi uporaba robotske roke.

Proces laserskega razreza upravljamo s pomočjo pripadajočega programskega vmesnika, možno pa je poleg razreza uporabljati še funkcijo preganja in graviranja. Oblikovno dodelavne možnosti so brezmejne, poleg papirja so s sistemom združljivi tudi nekateri drugi materiali.

Več informacij na www.polar-mohr.com.