Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20180518 baumerHSS mlt sta
Nadzorni sistem MLT-STA omogoča neposredni nadzor hladnega lepljenja v proizvodnji embalaže iz valovitega kartona.
Podjetje Baumer HHS je ponudilo nov sistem za neposredni nanos hladnega lepila in nadzor tega. Na poljubnem lepilnem stroju deluje kot avtonomni sistem, posebej namenjen je proizvodnji embalaže iz valovitega kartona. Združljiv je z večino uveljavljenih hladnih lepil na trgu.

Upravljanje omenjenega sistema se izvaja s pomočjo na dotik občutljivega ekrana in uporabniškega vmesnika, kar predvsem zagotavlja enostavnost uporabe. Sistem MLT-STA je zasnovano na večlinijskem tipalu MLT-40, ki omogoča nadzor treh linij nanosa lepila hkrati po obeh straneh kartona. Predvsem sistem nadzira pozicijsko korektnost nanosa lepila, hkrati tudi preverja ustreznost odmikov oznak lepljenja od robov oziroma zavihkov embalaže. 

Operaterji so na morebitne nepravilnosti opozorjeni zvočno in vizualno. Primerke nekorektno nanesenega lepila sistem označi s posebnim očem nevidnim UV-barvilom, ki modulu za izločanje omogoča prepoznavo in obdelavo.

Nadzorni sistem MLT-STA podatke analize arhivira v podatkovni obliki PDF, možno jih je izvoziti tudi v Excelu bolj prijazni obliki CSV. Na tak način lahko neposredno dodelavo tudi ovrednotimo oziroma optimiziramo.

Več informacij na www.baumerhhs.com.