Kama: Delovni sistem Tisk 4.0

20180427 kama print4.0
Povezani stroji so povezali obiskovalce - Kamini dnevi za Vzhodno Evropo v Dresden-u (Nemčija).
Na dnevih odprtih vrat podjetja Kama v Dresden-u (Nemčija) za področje Vzhodne Evrope in Nemčije so bili obiskovalci v marcu letos priča povezanim akcidenčnim tiskarskim in Kaminim dodelavnim strojem v načinu Tisk 4.0. Omrežno povezani so bili z najnovejšim Kaminim centralnim upravljalnim sistemom Cockpit z novim programskim orodjem Kama Job Manager. Predstavljena je bila celostno avtomatsko vodena produkcija aplikacij akcidenčnega in embalažnega tiska.

Kama Cockpit kot centralno upravljani sistem omrežno povezanih strojev komunicira z osrednjim poslovno podatkovnim sistemom MIS, iz katerega črpa podatke za upravljanje povezanih strojev za izsekavanje, slepi tisk, zgibanje, zlaganje in lepljenje. Poleg pošiljanja podatkov in samodejnega nastavljanja strojev celotne proizvodnje, v realnem času beleži tudi povratne informacije o stanju strojev in izvedenih naročil., na primer trajanje nastavitve stroja, čas dejanske in hitrost izvedbe naročila ... V živo so v načinu Tisk 4.0 predstavili izdelavo map z vlaganjem materiala in zložljivih škatel. Posebnost Kamine predstavitvene linije je bil neposredni sistem ločevanja odpadka brez uporabe posebnega ločevalnega orodja, del linije so bili tudi stroja za izsekovanje in preganje (Kama Procut 76 in Kama DC 76) in lepilni sistem Kama FF 52i.

Na dogodku je imelo nemško združenje za embalažno industrijo (FFI) tudi zanimivo predavanje na temo dodelavnih delovnih sistemov na zahtevo (Workflow on demand).

Več informacij na www.kama.info.